1. Niet uw baan opzeggen. Houd een voltijdse baan aan zolang dat mogelijk is. Dat neemt de druk van de ketel en geeft de zaak de tijd om zich te ontwikkelen.

2. Succes komt niet aanwaaien. Neem voor uw eerste zakelijke graadmeter een maand of achttien. Het komt niet meteen morgen of overmorgen aanwaaien. Kijk of uw idee bij klanten aanslaat. Lukt dat, probeer naar exposities of tentoonstellingen te gaan, en wanneer ook daar alles aanslaat, hebt u kans van slagen.

3. Klein beginnen. Vraag niet meteen een lening bij een bank. Wanneer het uiteindelijk niet uitwerkt zoals u in gedachten had, zit u met de gebakken peren. Probeer dus klein te beginnen.

4. Niet zonder risico. Lukt het niet, gewoon verder gaan. Je weet niet wat lukt tot het een keer fout gaat.

5. Vriendschap is geen illusie. Wie een goede band heeft met zijn leveranciers, krijgt meer gedaan. Uiteindelijk draait het allemaal om goede connecties.

6. Zorg voor een eigen niche. U kunt bijvoorbeeld een mainstreamniche 'een randje' geven. Zo sluit u concurrentie uit.

Bron: bizz.nl

1. Niet uw baan opzeggen. Houd een voltijdse baan aan zolang dat mogelijk is. Dat neemt de druk van de ketel en geeft de zaak de tijd om zich te ontwikkelen. 2. Succes komt niet aanwaaien. Neem voor uw eerste zakelijke graadmeter een maand of achttien. Het komt niet meteen morgen of overmorgen aanwaaien. Kijk of uw idee bij klanten aanslaat. Lukt dat, probeer naar exposities of tentoonstellingen te gaan, en wanneer ook daar alles aanslaat, hebt u kans van slagen. 3. Klein beginnen. Vraag niet meteen een lening bij een bank. Wanneer het uiteindelijk niet uitwerkt zoals u in gedachten had, zit u met de gebakken peren. Probeer dus klein te beginnen. 4. Niet zonder risico. Lukt het niet, gewoon verder gaan. Je weet niet wat lukt tot het een keer fout gaat. 5. Vriendschap is geen illusie. Wie een goede band heeft met zijn leveranciers, krijgt meer gedaan. Uiteindelijk draait het allemaal om goede connecties. 6. Zorg voor een eigen niche. U kunt bijvoorbeeld een mainstreamniche 'een randje' geven. Zo sluit u concurrentie uit. Bron: bizz.nl