1. Pop-upreclame. Met stip op nummer 1. Misschien wint u inderdaad enkele abonnees met zo'n irritante pop-up, maar dat is niets vergeleken met het aantal bezoekers dat u erdoor verliest.

2. Multimedia die automatisch afspeelt. Erg gênant wanneer u op het werk een website bezoekt om persoonlijke redenen en die speelt keihard muziek af nog voordat de pagina goed en wel geopend is.

3. Te veel animatie. U weet intussen dat bezoekers drie seconden nodig hebben om zich te oriënteren op uw site voordat ze op 'Back' klikken. Zorg dus dat er niet te veel afleiding is door animatie, reclame en andere interactieve randverschijnselen.

4. Stomme foto. Hoe vaak moeten we nog die clichéfoto's verdragen waarop enkele steriele collega's in saaie pakken aan een vergadertafel minzaam naar elkaar zitten te glimlachen? Toon échte mensen die bij u werken, toon uw product, uw kantoor enzovoort.

5. Een contactformulier. Er is niets tegen een contactformulier waarmee bezoekers u een vraag kunnen stellen. Maar het mag niet lijken op een goedkope manier om uw e-mailadres te pakken te krijgen. Er moeten ook verschillende manieren zijn om contact op te nemen met uw onderneming: mail, telefoon, sociale media...

Bron: Hubspot.com

1. Pop-upreclame. Met stip op nummer 1. Misschien wint u inderdaad enkele abonnees met zo'n irritante pop-up, maar dat is niets vergeleken met het aantal bezoekers dat u erdoor verliest. 2. Multimedia die automatisch afspeelt. Erg gênant wanneer u op het werk een website bezoekt om persoonlijke redenen en die speelt keihard muziek af nog voordat de pagina goed en wel geopend is. 3. Te veel animatie. U weet intussen dat bezoekers drie seconden nodig hebben om zich te oriënteren op uw site voordat ze op 'Back' klikken. Zorg dus dat er niet te veel afleiding is door animatie, reclame en andere interactieve randverschijnselen. 4. Stomme foto. Hoe vaak moeten we nog die clichéfoto's verdragen waarop enkele steriele collega's in saaie pakken aan een vergadertafel minzaam naar elkaar zitten te glimlachen? Toon échte mensen die bij u werken, toon uw product, uw kantoor enzovoort. 5. Een contactformulier. Er is niets tegen een contactformulier waarmee bezoekers u een vraag kunnen stellen. Maar het mag niet lijken op een goedkope manier om uw e-mailadres te pakken te krijgen. Er moeten ook verschillende manieren zijn om contact op te nemen met uw onderneming: mail, telefoon, sociale media... Bron: Hubspot.com