Snel naar boven in een pagina. Om snel naar boven te springen in een pagina tikt u bovenaan in de statusbalk waar de tijd wordt weergegeven. Dit werkt ook in een zijkolom als die zichtbaar is, bijvoorbeeld in Mail of Nota's.

Snel switchen tussen geopende apps. Druk tweemaal op de ronde thuisknop om een balk te krijgen met alle geopende apps. Swipe deze helemaal naar links en dan krijgt u nog extra knoppen om uw muziek te regelen en de helderheid van het scherm aan te passen.

Herstart bij problemen. Als alles blokkeert of tergend langzaam gaat, is een 'hard reboot' meestal de oplossing. Druk de ronde thuisknop en de start/sluimerknop (rechtsboven) gelijktijdig in voor ongeveer tien seconden. Negeer de 'zet uit'-knop die tevoorschijn komt op het scherm tot de iPad zichzelf helemaal uitzet. Druk opnieuw eenmaal boven op de start/sluimerknop en de iPad is weer gebruiksklaar.

Haal meer uit uw toetsenbord. Als u op een letter van het toetsenbord blijft drukken, komen verborgen letters te voorschijn. Herhaaldelijk op de letter u drukken, geeft bijvoorbeeld de letters ù, ü, ú en û.

Bron: Kluwer Opleidingen

Snel naar boven in een pagina. Om snel naar boven te springen in een pagina tikt u bovenaan in de statusbalk waar de tijd wordt weergegeven. Dit werkt ook in een zijkolom als die zichtbaar is, bijvoorbeeld in Mail of Nota's. Snel switchen tussen geopende apps. Druk tweemaal op de ronde thuisknop om een balk te krijgen met alle geopende apps. Swipe deze helemaal naar links en dan krijgt u nog extra knoppen om uw muziek te regelen en de helderheid van het scherm aan te passen. Herstart bij problemen. Als alles blokkeert of tergend langzaam gaat, is een 'hard reboot' meestal de oplossing. Druk de ronde thuisknop en de start/sluimerknop (rechtsboven) gelijktijdig in voor ongeveer tien seconden. Negeer de 'zet uit'-knop die tevoorschijn komt op het scherm tot de iPad zichzelf helemaal uitzet. Druk opnieuw eenmaal boven op de start/sluimerknop en de iPad is weer gebruiksklaar. Haal meer uit uw toetsenbord. Als u op een letter van het toetsenbord blijft drukken, komen verborgen letters te voorschijn. Herhaaldelijk op de letter u drukken, geeft bijvoorbeeld de letters ù, ü, ú en û. Bron: Kluwer Opleidingen