Secretaresses. "In plaats van bloemen te geven, nodig ik op Secretaressedag iedereen aan één tafel uit voor een uitgebreide lunch. Dan komen er ook secretaresses van de mensen met wie ik werk en dan praten we over de bedrijven en over hoe zij met hun bazen omgaan. Ik leer daar heel veel van. Ik doe dat niet zomaar om eens een leuke dag te hebben, maar omdat ik geloof dat mensen die voor jou plannen ook een soort van klankbord moeten kunnen zijn. Je agenda verandert constant en daarbij heb je iemand nodig op wie je kunt vertrouwen."

Smartphone. "Ik had als een van de eersten een elektronische agenda met een todolijst. Daarna heb ik altijd met pda's gewerkt en nu heb ik een iPhone. Het gevaar van de iPhone is wel dat het een persoonlijke verslaving wordt. E-mailen vind ik veel minder efficiënt, omdat er veel wordt rondgestuurd dat je niet nodig hebt. Ik zie mensen daar waanzinnig veel tijd in steken. Een ander hulpmiddel is mijn dictafoon. Dat gaat veel sneller dan alles opschrijven."

Vergaderen. "Wij vergaderen altijd met agenda's, altijd met notulen van onze vorige vergaderingen en we proberen goed voorbereid te zijn. Het is niet dat we aan een vergaderziekte lijden. Brainstorming, budgetten, businessplannen enzovoort verlopen allemaal strikt volgens de agenda. Dringende telefoontjes zijn trouwens nooit erg dringend, zeker niet tijdens vergaderingen. Als we in een meeting zitten en er is iemand die constant naar buiten moet, zal het niet lang duren voor ik een opmerking maak."

Auto. "Ik heb het geluk om met een chauffeur te kunnen werken. Ik heb een systeem in mijn auto: een in- en uitbakje dat naar het secretariaat gebracht moet worden en weer terugkomt. Wanneer ik op kantoor aankom, heb ik al veel rompslomp en papierwerk afgewerkt."

Bron: Tim Christiaens, 'Win tijd op jouw manier', Lannoo
www.wintijd.com

Secretaresses. "In plaats van bloemen te geven, nodig ik op Secretaressedag iedereen aan één tafel uit voor een uitgebreide lunch. Dan komen er ook secretaresses van de mensen met wie ik werk en dan praten we over de bedrijven en over hoe zij met hun bazen omgaan. Ik leer daar heel veel van. Ik doe dat niet zomaar om eens een leuke dag te hebben, maar omdat ik geloof dat mensen die voor jou plannen ook een soort van klankbord moeten kunnen zijn. Je agenda verandert constant en daarbij heb je iemand nodig op wie je kunt vertrouwen."Smartphone. "Ik had als een van de eersten een elektronische agenda met een todolijst. Daarna heb ik altijd met pda's gewerkt en nu heb ik een iPhone. Het gevaar van de iPhone is wel dat het een persoonlijke verslaving wordt. E-mailen vind ik veel minder efficiënt, omdat er veel wordt rondgestuurd dat je niet nodig hebt. Ik zie mensen daar waanzinnig veel tijd in steken. Een ander hulpmiddel is mijn dictafoon. Dat gaat veel sneller dan alles opschrijven." Vergaderen. "Wij vergaderen altijd met agenda's, altijd met notulen van onze vorige vergaderingen en we proberen goed voorbereid te zijn. Het is niet dat we aan een vergaderziekte lijden. Brainstorming, budgetten, businessplannen enzovoort verlopen allemaal strikt volgens de agenda. Dringende telefoontjes zijn trouwens nooit erg dringend, zeker niet tijdens vergaderingen. Als we in een meeting zitten en er is iemand die constant naar buiten moet, zal het niet lang duren voor ik een opmerking maak." Auto. "Ik heb het geluk om met een chauffeur te kunnen werken. Ik heb een systeem in mijn auto: een in- en uitbakje dat naar het secretariaat gebracht moet worden en weer terugkomt. Wanneer ik op kantoor aankom, heb ik al veel rompslomp en papierwerk afgewerkt." Bron: Tim Christiaens, 'Win tijd op jouw manier', Lannoo www.wintijd.com