Stel uzelf de vraag hoe u de werkgever kunt helpen. Als ervaren medewerker kan het moeilijk zijn om niet te praten over eerdere prestaties, maar in dit geval is het des te belangrijker om het vooral over de functie te hebben en hoe u kunt bijdragen tot het succes van de werkgever.

Slank uw cv af. Het is niet altijd een goed idee om diploma's en eerdere banen te schrappen op uw cv, want veel rekruteerders hebben dat snel door. Maar u kunt een en ander wel afzwakken, zodat uw managementervaring minder opvalt en minder belangrijk lijkt.

Weet voor uzelf wat u wilt. Zorg dat u voor uzelf heel duidelijk hebt waarom u een stapje terug wilt doen. Krijgt u de baan vervolgens, dan valt het niet alsnog tegen.

Leg u voor anderhalf jaar vast. Werkgevers zijn bang dat overgekwalificeerde werknemers vertrokken zijn zodra er zich een betere baan aandient. Beloof minimaal anderhalf jaar te blijven. Zet dat desgewenst zwart op wit.

Vertel een geloofwaardig verhaal. Als u een baan op een lager niveau zoekt omdat u zich wilt wijden aan uw eerste boek of uw passie voor beeldhouwen, wees daar dan eerlijk over. Maak daarnaast duidelijk dat de functie uw oprechte interesse heeft en dat u van plan bent hard te gaan werken.

Ga niet in discussie over geld. Begin niet zelf over het salaris, laat de ander als eerste een bedrag noemen. U weet dat u minder zult gaan verdienen, maar zorg wel dat u volgens de markttarieven werkt.

Bron: Forbes, Managersonline.nl

Stel uzelf de vraag hoe u de werkgever kunt helpen. Als ervaren medewerker kan het moeilijk zijn om niet te praten over eerdere prestaties, maar in dit geval is het des te belangrijker om het vooral over de functie te hebben en hoe u kunt bijdragen tot het succes van de werkgever. Slank uw cv af. Het is niet altijd een goed idee om diploma's en eerdere banen te schrappen op uw cv, want veel rekruteerders hebben dat snel door. Maar u kunt een en ander wel afzwakken, zodat uw managementervaring minder opvalt en minder belangrijk lijkt. Weet voor uzelf wat u wilt. Zorg dat u voor uzelf heel duidelijk hebt waarom u een stapje terug wilt doen. Krijgt u de baan vervolgens, dan valt het niet alsnog tegen. Leg u voor anderhalf jaar vast. Werkgevers zijn bang dat overgekwalificeerde werknemers vertrokken zijn zodra er zich een betere baan aandient. Beloof minimaal anderhalf jaar te blijven. Zet dat desgewenst zwart op wit. Vertel een geloofwaardig verhaal. Als u een baan op een lager niveau zoekt omdat u zich wilt wijden aan uw eerste boek of uw passie voor beeldhouwen, wees daar dan eerlijk over. Maak daarnaast duidelijk dat de functie uw oprechte interesse heeft en dat u van plan bent hard te gaan werken. Ga niet in discussie over geld. Begin niet zelf over het salaris, laat de ander als eerste een bedrag noemen. U weet dat u minder zult gaan verdienen, maar zorg wel dat u volgens de markttarieven werkt. Bron: Forbes, Managersonline.nl