Sven Potvin (CEO Antonissen Development Group): ‘Investeer meer in mensen’

© Anneleen van Kuyck

De vrije tijd van Sven Potvin, de CEO van projectontwikkelaar Antonissen Development Group, gaat naar zijn gezin en sport. Hij houdt van voetbal en triatlon en belegt af en toe in wijn.

Wat was uw grootste avontuur?

“Een aantal jaren geleden heb ik aan canyoning gedaan in Frankrijk. Je maakt met mensen die je niet kent, een tocht van vier tot vijf uur door rivieren, grotten, afdalingen. Dan ben je aangewezen op elkaar om samen die hindernissen te overwinnen. Ik vond dat enorm leuk.”

Wat was uw beste zet?

“Mijn beste zet in mijn carrière is de overstap naar de vastgoedsector. Die heeft me altijd geboeid. Ik heb toegepaste economische wetenschappen en daarna fiscaliteit gestudeerd. Dan rol je automatisch in de fiscale branche. Maar ik zocht een meer commerciële uitdaging.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Mijn vrije tijd gaat naar mijn gezin en naar sport. Ik voetbal nog altijd en ik doe aan triatlon, maximaal een halve. Dus tijdens het jaar ga ik regelmatig lopen, zwemmen en fietsen.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat ik zo mijn draai zou vinden in de job die ik nu doe. Als CEO heb ik de eindverantwoordelijkheid. Ik stuur een bedrijf aan met een twintigtal medewerkers en je moet daarbij de nodige creativiteit aan de dag leggen in combinatie met de commerciële ingesteldheid die nodig is om overnames te doen, projecten te verkopen, gemeentebesturen te overtuigen om bepaalde projecten te mogen realiseren. Die combinatie, samen met het teamwerk, dat is een van de mooiste uitdagingen.”

Wat wordt volgens u onderschat?

“Het managen van teams. We staan daar te weinig bij stil en ik denk dat er te weinig geïnvesteerd wordt in mensen. Dat gaat niet alleen over financiële aspecten, maar ook het sociale aspect, aandacht geven, luisteren naar de medewerkers. Dat zorgt voor verrassende en nuttige informatie.”

Uit welke fout leerde u het meest?

“Beslissingen nemen zonder alle kanten van een verhaal te kennen. Je hoort één klok luiden en je neemt een beslissing. Dat kan een foute beslissing zijn. Ik waak er nu over dat ik een goed zicht krijg op de bredere context van een probleem en de verschillende kanten van het verhaal voor ik de knoop doorhak.”

Wat was uw beste investering?

“Een van mijn vrienden heeft me eens advies gegeven om in een paar wijnen te investeren. Je moet ze spijtig genoeg laten liggen, zodat ze op termijn kunnen renderen.”

Sven Potvin (38) is de CEO van de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content