Jaarlijks bekronen sectororganisaties VIB en PICS de beste supplychainprojecten van het jaar met een prestigieuze award. Voor deze dertiende editie had de professionele jury, onder leiding van Trends Manager van het Jaar Chris Van Doorslaer (CEO van Cartamunid), vier projecten genomineerd voor de finale van de Supply Chain Award.

Hoofdvogel voor Bridgestone en Bluecrux

Projecten van Bridgestone Europe (in samenwerking met Bluecrux), Eandis, Philips Turnhout (in samenwerking met PWC) en Volvo Cars streden om de hoofdprijs. De jury koos finaal voor het visibiliteitsproject van de Japanse bandenproducent Bridgestone, opgezet in samenwerking met de consultant Bluecrux.

Het project van Henri-Xavier Benoist, VP Logistics & Supply Chain bij Bridgestone Europe, en Anneleen Tronquo, partner bij Bluecrux, werd opgestart om de visibiliteit op de productbeschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de supplychain te verbeteren. Volgens het juryrapport is het een van de belangrijkste tactische projecten bij Bridgestone Europe. "Hiermee verbeteren ze hun concurrentiepositie en de klanttevredenheid. Daarenboven konden ze ook hun kosten reduceren en meer verkoop realiseren."

Publieksprijs voor Volvo Cars

Het publiek op de feestlocatie in Antwerpen koos voor het Lean Logistics Project van de autobouwer Volvo Cars.

Met het 'Perfect Sequence'-project optimaliseerde de Gentse autoconstructeur al hun logistieke processen, zodat alle onderdelen op het juiste tijdstip en in het juiste tempo aankomen bij het assemplagepunt.

Beste start-up: SmartPallet

Voor het eerst was er ook een award voor de beste start-up in supplychain en logistiek. Met deze award willen VIB en PICS innovatieve starters ondersteunen. Kanshebbers waren Demerstee Transport Solutions (DTS) uit Diest, het onlinedatadeelplatform CargoStream van Nallian en het Mechelse SmartPallet.

De hoofdprijs ging naar SmartPallet, opgericht door ondernemer Wiet Vande Velde. SmartPallet produceert kartonnen paletten. Vooral in segmenten als luchtvracht, farma, voeding en lastmile-distributie zou dat een interessante oplossing kunnen zijn.

Ook studenten hadden prijs

Behalve de bedrijven vielen ook twee studenten in de prijzen. Stijn Beliën van UCLL mocht de prijs ontvangen voor de beste bachelorthesis in supplychain. Hij schreef een thesis over de bundeling van goederenstromen bij Toyota.

Niels de Smet van UGent kreeg de award voor beste masterthesis in supplychain. Zijn thesis ging over het ontwikkelen van een 'Forecast Excellence Roadmap'.

Jaarlijks bekronen sectororganisaties VIB en PICS de beste supplychainprojecten van het jaar met een prestigieuze award. Voor deze dertiende editie had de professionele jury, onder leiding van Trends Manager van het Jaar Chris Van Doorslaer (CEO van Cartamunid), vier projecten genomineerd voor de finale van de Supply Chain Award. Projecten van Bridgestone Europe (in samenwerking met Bluecrux), Eandis, Philips Turnhout (in samenwerking met PWC) en Volvo Cars streden om de hoofdprijs. De jury koos finaal voor het visibiliteitsproject van de Japanse bandenproducent Bridgestone, opgezet in samenwerking met de consultant Bluecrux. Het project van Henri-Xavier Benoist, VP Logistics & Supply Chain bij Bridgestone Europe, en Anneleen Tronquo, partner bij Bluecrux, werd opgestart om de visibiliteit op de productbeschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de supplychain te verbeteren. Volgens het juryrapport is het een van de belangrijkste tactische projecten bij Bridgestone Europe. "Hiermee verbeteren ze hun concurrentiepositie en de klanttevredenheid. Daarenboven konden ze ook hun kosten reduceren en meer verkoop realiseren." Het publiek op de feestlocatie in Antwerpen koos voor het Lean Logistics Project van de autobouwer Volvo Cars. Met het 'Perfect Sequence'-project optimaliseerde de Gentse autoconstructeur al hun logistieke processen, zodat alle onderdelen op het juiste tijdstip en in het juiste tempo aankomen bij het assemplagepunt. Voor het eerst was er ook een award voor de beste start-up in supplychain en logistiek. Met deze award willen VIB en PICS innovatieve starters ondersteunen. Kanshebbers waren Demerstee Transport Solutions (DTS) uit Diest, het onlinedatadeelplatform CargoStream van Nallian en het Mechelse SmartPallet. De hoofdprijs ging naar SmartPallet, opgericht door ondernemer Wiet Vande Velde. SmartPallet produceert kartonnen paletten. Vooral in segmenten als luchtvracht, farma, voeding en lastmile-distributie zou dat een interessante oplossing kunnen zijn. Behalve de bedrijven vielen ook twee studenten in de prijzen. Stijn Beliën van UCLL mocht de prijs ontvangen voor de beste bachelorthesis in supplychain. Hij schreef een thesis over de bundeling van goederenstromen bij Toyota. Niels de Smet van UGent kreeg de award voor beste masterthesis in supplychain. Zijn thesis ging over het ontwikkelen van een 'Forecast Excellence Roadmap'.