Aan de basis van de onderverzekering liggen enkele misvattingen, oordeelt ADD. Zo denken veel kmo's dat enkel de grote bedrijven het doelwit van hackers en cybercriminelen zijn, dat de financiële gevolgen van een cyberaanval beperkt zijn, en dat zo'n verzekering duur is.

Ook uit de tweejaarlijkse Global Risk Management Survey van de verzekeringsmakelaar Aon blijkt dat cyberrisico's door veel bedrijven en hun leiding schromelijk onderschat worden.

Bedrijfsleiders zijn zich nog te weinig bewust van de gevaren van e-criminaliteit, en ze onderschatten de impact, zoals omzetverlies, verlies van intellectueel eigendom, reputatieschade en PR-kosten.

Aan de basis van de onderverzekering liggen enkele misvattingen, oordeelt ADD. Zo denken veel kmo's dat enkel de grote bedrijven het doelwit van hackers en cybercriminelen zijn, dat de financiële gevolgen van een cyberaanval beperkt zijn, en dat zo'n verzekering duur is. Ook uit de tweejaarlijkse Global Risk Management Survey van de verzekeringsmakelaar Aon blijkt dat cyberrisico's door veel bedrijven en hun leiding schromelijk onderschat worden.Bedrijfsleiders zijn zich nog te weinig bewust van de gevaren van e-criminaliteit, en ze onderschatten de impact, zoals omzetverlies, verlies van intellectueel eigendom, reputatieschade en PR-kosten.