Te veel zelfkritiek. Ziet u zichzelf als een efficiënte en nauwkeurige projectleider? Misschien vinden de anderen u koud en arrogant. Bent u een expert in uw domein en probeert u altijd om uzelf te verbeteren? Misschien vinden de anderen u asociaal en enggeestig. Wees niet bang dat u zult worden veroordeeld omdat u niet de vleesgeworden perfectie bent.

Langzaam veranderen. Vindt men u asociaal omdat u nooit een woord tegen uw collega's zegt? Ga dan eens mee lunchen. Vindt men u arrogant? Zeg dan vriendelijk goedemorgen wanneer u op het werk aankomt. En wees geduldig, want u zult niet meteen door iedereen geliefd worden.

Beter voorkomen dan genezen. Houd de roddelaars goed in de gaten en ga gevoelige onderwerpen uit de weg. Geeft iemand een ontevreden of afstandelijke indruk, vraag dan op de man af wat er scheelt.

Het ligt niet altijd aan u. U moet niet alle verwijten ter harte nemen. Misschien komt de kritiek van iemand die u aast op uw functie. Negeer hem. En als uw medewerkers het niet fijn vinden als ze kritiek krijgen, betekent dat niet dat ze verwachten dat u hypocriet doet.

Bron: Journaldunet.com

Te veel zelfkritiek. Ziet u zichzelf als een efficiënte en nauwkeurige projectleider? Misschien vinden de anderen u koud en arrogant. Bent u een expert in uw domein en probeert u altijd om uzelf te verbeteren? Misschien vinden de anderen u asociaal en enggeestig. Wees niet bang dat u zult worden veroordeeld omdat u niet de vleesgeworden perfectie bent. Langzaam veranderen. Vindt men u asociaal omdat u nooit een woord tegen uw collega's zegt? Ga dan eens mee lunchen. Vindt men u arrogant? Zeg dan vriendelijk goedemorgen wanneer u op het werk aankomt. En wees geduldig, want u zult niet meteen door iedereen geliefd worden. Beter voorkomen dan genezen. Houd de roddelaars goed in de gaten en ga gevoelige onderwerpen uit de weg. Geeft iemand een ontevreden of afstandelijke indruk, vraag dan op de man af wat er scheelt. Het ligt niet altijd aan u. U moet niet alle verwijten ter harte nemen. Misschien komt de kritiek van iemand die u aast op uw functie. Negeer hem. En als uw medewerkers het niet fijn vinden als ze kritiek krijgen, betekent dat niet dat ze verwachten dat u hypocriet doet. Bron: Journaldunet.com