Meer dan de helft van de kleinhandelszaken en nachtwinkels respecteert de opgelegde sluitingsuren niet, meldt het activiteitenverslag 2012 van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling (ADCB). Van de 374 gecontroleerde zaken was 59 procent in overtreding.

De kleinhandelszaken en nachtwinkels houden zich niet goed aan de openingsuren en aan hun wekelijkse rustdag, blijkt uit de controles van de inspectie. Van de 374 gecontroleerde zaken waren er 220 in overtreding.

Bij de dagwinkels waren 175 van de 294 onderzochte zaken niet in orde. 125 zaken kregen een proces-verbaal en 55 winkels kregen een proces-verbaal van waarschuwing.

De nachtwinkels werden 80 keer gecontroleerd en in 45 gevallen werden de uitbaters bestraft. Elf nachtwinkels kregen een waarschuwing en 34 keer werd er een proces-verbaal opgesteld. (Belga/BO)

Meer dan de helft van de kleinhandelszaken en nachtwinkels respecteert de opgelegde sluitingsuren niet, meldt het activiteitenverslag 2012 van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling (ADCB). Van de 374 gecontroleerde zaken was 59 procent in overtreding.De kleinhandelszaken en nachtwinkels houden zich niet goed aan de openingsuren en aan hun wekelijkse rustdag, blijkt uit de controles van de inspectie. Van de 374 gecontroleerde zaken waren er 220 in overtreding. Bij de dagwinkels waren 175 van de 294 onderzochte zaken niet in orde. 125 zaken kregen een proces-verbaal en 55 winkels kregen een proces-verbaal van waarschuwing. De nachtwinkels werden 80 keer gecontroleerd en in 45 gevallen werden de uitbaters bestraft. Elf nachtwinkels kregen een waarschuwing en 34 keer werd er een proces-verbaal opgesteld. (Belga/BO)