Rode Duivels zijn ook investeerders

© belga

Wat doen de Rode Duivels met hun geld? Zelf verbrassen of het toevertrouwen aan louche adviseurs, zoals nogal wat van hun voorgangers deden? Toch niet, de meeste onder hen gaan er zeer bewust mee om. Enkele voorbeelden.

Wat doen de Rode Duivels met hun geld? Zelf verbrassen of het toevertrouwen aan louche adviseurs, zoals nogal wat van hun voorgangers deden? Toch niet, de meeste onder hen gaan er zeer bewust mee om. Enkele voorbeelden.

Vincent Kompany, de serieondernemer

Vincent Kompany, de kapitein van de Rode Duivels, geeft ook financieel het goede voorbeeld voor zijn ploegmaats. Onlangs liet de verdediger van Manchester City zich ontvallen dat hij met zijn verschillende activiteiten “200 mensen in dienst heeft”. De Rode Duivel heeft dan ook heel wat ijzers in het vuur. Zijn jongste wapenfeit is de opening van Good Kompany op de Grote Markt in Brussel, een nieuw soort sportbar uitgerust met tal van tv-schermen. Ook op de Groenplaats in Antwerpen ging er eind mei eentje open.

‘Vince the Prince’ kocht vorig jaar ook de voetbalclub FC Bleid, om haar nieuw leven in de blazen onder de naam BX Brussels. En daar stopt het niet. Kompany is ook medeoprichter en bestuurder van Bonka Circus (het gewezen VKG Management), een pr- en communicatieadviesbureau met een afdeling audiovisuele productie. Bonka Circus maakte onder meer de documentairereeks ‘Iedereen Duivel’ die op Canvas te zien was. De onderneming staat ook vermeld als een van de drie bestuurders van de firma Boondoggle Electric, die nauw verbonden is met het reclameagentschap Boondoggle, dat onder meer de befaamde Duiveluitdagingen orkestreerde.

Tot slot is de zwierige Belgische aanvoerder aandeelhouder in het verhuurbedrijf Elite Limousines in Groot-Brittannië, waar hij ook zijn jeugdvriend Rodyse Munienge geholpen heeft om de beveiligingsfirma Protection Rapprochée UK op te zetten.

Thibaut Courtois, e-commerce

Courtois is sinds kort actief als onlineapotheker. Enkele weken geleden ging viata.be online, een e-commerceplatform waarop 25.000 parafarmaceutische producten en 1200 voorschriftvrije geneesmiddelen aangeboden worden. Voordelen: prijzen die tot 12 procent lager liggen dan bij de apotheker, gegarandeerde levering binnen de 24 uur en gepersonaliseerd advies van apothekersassistenten via instant messaging. Achter het project, dat ook al in Nederland actief is en binnenkort in Frankrijk, zit de firma Newcom Services. Die werd op 6 augustus 2013 opgericht met een startkapitaal van 500.000 euro. Thibaut Courtois is een van de belangrijkste aandeelhouders.

Daarnaast hebben hebben vader en zoon Courtois ook in het Groothertogdom Luxemburg Thicolux opgericht. Die heeft als doel “participaties te nemen, onder welke vorm, ook in andere Luxemburgse en buitenlandse ondernemingen en vennootschappen”. Bovendien kan Thicolux “vastgoed kopen, verhuren, verkopen of ontwikkelen in Luxemburg of het buitenland”.

Marouane Fellaini, mode en groene energie

Veel voetbalsterren zijn verzot op luxevilla’s en prestigemerken. Marouane Fellaini is op dat gebied geen uitzondering. In Manchester heeft de middenvelder onlangs een weelderige villa gekocht, met binnenzwembad, homecinema en niet minder dan zeven slaapkamers. Kostprijs: 2,5 miljoen euro, een derde van zijn jaarwedde. In Brussel stak hij 180.000 euro startkapitaal in een chique modeboetiek op de Grasmarkt. Daar verkoopt Privilege MF kledij van luxemerken als Dior Homme, Versace Jeans Couture, Just Cavalli en Iceberg. Maar of de zaken goed gaan? Twee weken geleden kondigde de boetiek verrassend een ‘totale uitverkoop’ aan. Fellaini wenste geen commentaar te geven.

De middenvelder blijkt echter ook een groene jongen. In oktober stopte Fellaini 250.000 euro in New Energy Solutions Invest, naast zes andere aandeelhouders. Bedoeling is om over heel het land in de komende vier jaar een netwerk van 2500 oplaadpunten voor elektrische wagens uit te bouwen.

Moussa Dembélé, een baksteen in de maag

Moussa Dembélé is een echte Belg, met een baksteen in de maag dus. Twee jaar geleden kocht hij een schitterend 15de-eeuws pand op de Antwerpse Melkmarkt. Het wordt nu gerenoveerd. Wat het wordt is nog niet zeker: Dembélé twijfelt nog tussen een bed & breakfast en een ‘charmehotel’.

Dembélé heeft nog ander vastgoed in eigendom. Om dat alles te beheren, heeft hij twee vennootschappen. De eerste draagt zijn naam, omvat heel wat vastgoed en heeft als belangrijkste activiteit “pr- en communicatieadvies”. De tweede heet De Gulden Schoen en is actief in niet-gespecialiseerde winkels.

Eden Hazard, het geval apart

Waar gaan de vele miljoenen die de briljante aanvaller al verzameld heeft dan naartoe? Volgens onze informatie beheert de Rijselse vennootschap AV Team Consult het vermogen van de voetballer met financiële en vastgoedbeleggingen. Dat Hazard zich ver van ‘riskante’ ondernemingen houdt, zou geen toeval zijn. In het voetbalwereldje wordt gefluisterd dat zijn entourage niet wil dat hij zich te veel laat afleiden van zijn pure voetbalkunsten.

Wat niet betekent dat de speler ongevoelig is voor publiciteitscontracten. Het Parijse bureau Eventeam managet de persrelaties en het imago van de speler. Het jongste contract is Nivea Men, dat Hazard heeft uitgekozen als zijn ambassadeur voor 2014. Wat Hazard daaraan verdient, is uiteraard top secret.

Hazard staat er wel om bekend dat hij nu en dan geld stopt in kleine liefdadige projecten, zoals het sinterklaasfeest voor de spelertjes van Royal Stade Brainois, de club waar het ooit voor hem allemaal begon. (F.B.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content