Het tarief voor kmo's zakt van 25 naar 20 procent. Voor grote bedrijven wordt de vennootschapsbelasting van 33,99 procent in een eerste fase onder 30 procent gebracht, bericht De Tijd donderdag.

Vanaf 2018 zou het verlaagde tarief van 25 procent voor de kleinste ondernemingen meteen worden verminderd naar 20 procent.

Voor grote bedrijven zal de hervorming in stappen verlopen. De vennootschapsbelasting zal in eerste instantie worden teruggebracht van 33,99 procent tot onder 30 procent.

Het tarief zou dan stapsgewijs verder worden verlaagd naar 25 procent, maar dat wordt een beslissing voor de volgende regering.

Het voorstel van premier Michel wijkt niet zoveel af van wat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) eerder op tafel had gelegd, merkt de krant op.

Al reikte het voorstel Van Overtveldt verder. De minister van Finaciën stelde voor alle mogelijke aftrekken te schrappen, zoals de notionele-intrestaftrek, om de verlaging van de vennootschapsbelasting betaalbaar te houden. Het voorstel van de premier richt zich op de kmo's.

Het tarief voor kmo's zakt van 25 naar 20 procent. Voor grote bedrijven wordt de vennootschapsbelasting van 33,99 procent in een eerste fase onder 30 procent gebracht, bericht De Tijd donderdag.Vanaf 2018 zou het verlaagde tarief van 25 procent voor de kleinste ondernemingen meteen worden verminderd naar 20 procent. Voor grote bedrijven zal de hervorming in stappen verlopen. De vennootschapsbelasting zal in eerste instantie worden teruggebracht van 33,99 procent tot onder 30 procent. Het tarief zou dan stapsgewijs verder worden verlaagd naar 25 procent, maar dat wordt een beslissing voor de volgende regering. Het voorstel van premier Michel wijkt niet zoveel af van wat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) eerder op tafel had gelegd, merkt de krant op.Al reikte het voorstel Van Overtveldt verder. De minister van Finaciën stelde voor alle mogelijke aftrekken te schrappen, zoals de notionele-intrestaftrek, om de verlaging van de vennootschapsbelasting betaalbaar te houden. Het voorstel van de premier richt zich op de kmo's.