Houd het ritme erin. Steve Jobs repeteert zoals een cabaretier voor een onemanshow. Hij weet dat de toeschouwers niet meer dan drie boodschappen zullen onthouden. Om de aandacht vast te houden, wisselt hij zijn uitleg af met slides, video's en tests.
Maak sterke statements. "Vandaag gaat Apple de telefoon opnieuw uitvinden." "Met deze iPod hebt u duizend liedjes op zak." Zo houdt Jobs de aandacht scherp. Zijn slides bevatten nooit meer dan één zin, beeld of grafiek. De boodschappen hebben nooit meer dan honderd karakters.
Een beetje show mag wel. Bij de presentatie van de MacBook Air, de dunste computer ter wereld, toverde hij het netbook uit een grote envelop.
Beheers uw stem en lichaamstaal. Steve Jobs staat nooit stil. Hij gebruikt zijn handen, wisselt de toon van zijn stem. Spreek vooral niet te snel: een gemiddelde van 110 woorden per minuut is het maximum. Een zin die zacht wordt uitgesproken, blijft langer hangen.
Roep een medewerker op het podium. U kunt er een technische expert bij roepen of iemand die heeft deelgenomen aan het project. Maar zorg ervoor dat hun bijdrage niet te veel verschilt van uw stijl.

Bron: Management

Houd het ritme erin. Steve Jobs repeteert zoals een cabaretier voor een onemanshow. Hij weet dat de toeschouwers niet meer dan drie boodschappen zullen onthouden. Om de aandacht vast te houden, wisselt hij zijn uitleg af met slides, video's en tests. Maak sterke statements. "Vandaag gaat Apple de telefoon opnieuw uitvinden." "Met deze iPod hebt u duizend liedjes op zak." Zo houdt Jobs de aandacht scherp. Zijn slides bevatten nooit meer dan één zin, beeld of grafiek. De boodschappen hebben nooit meer dan honderd karakters. Een beetje show mag wel. Bij de presentatie van de MacBook Air, de dunste computer ter wereld, toverde hij het netbook uit een grote envelop. Beheers uw stem en lichaamstaal. Steve Jobs staat nooit stil. Hij gebruikt zijn handen, wisselt de toon van zijn stem. Spreek vooral niet te snel: een gemiddelde van 110 woorden per minuut is het maximum. Een zin die zacht wordt uitgesproken, blijft langer hangen. Roep een medewerker op het podium. U kunt er een technische expert bij roepen of iemand die heeft deelgenomen aan het project. Maar zorg ervoor dat hun bijdrage niet te veel verschilt van uw stijl. Bron: Management