Antwoord eerlijk en coherent. De verleiding bestaat om een gebrek te noemen dat er geen is: "Ik ben koppig" bijvoorbeeld. Niet doen. Antwoord eerlijk en spontaan.

Weeg uw woorden. Als u solliciteert voor een managementfunctie, zeg dan niet dat u autoritair bent. Zeg liever dat u de leiding weleens strak houdt. Gebruik ook niet het woord 'kwaad', maar zeg dat u professionele beslissingen ter harte neemt en dat u daarom soms sterk reageert. Iemand die verlegen is, zegt beter dat hij in sommige situaties gereserveerd is.

Pas uw woorden aan aan de context. Een boekhouder die toegeeft dat hij chaotisch is, doet wenkbrauwen fronsen. Een webdesigner niet. Iemand die zich moeilijk aanpast aan een hiërarchie, kan problemen krijgen in een industriële groep. In een start-up zal dat probleem minder acuut zijn.

Sommige gebreken kunnen troeven zijn. Een individualist kan zelfstandig werken en beslissingen nemen. Iemand die langzaam en nauwkeurig werkt, zal perfecte financiële tabellen maken. Een manager die weinig emoties toont, kan een voordeel hebben tijdens onderhandelingen.

Bron: Management

Antwoord eerlijk en coherent. De verleiding bestaat om een gebrek te noemen dat er geen is: "Ik ben koppig" bijvoorbeeld. Niet doen. Antwoord eerlijk en spontaan. Weeg uw woorden. Als u solliciteert voor een managementfunctie, zeg dan niet dat u autoritair bent. Zeg liever dat u de leiding weleens strak houdt. Gebruik ook niet het woord 'kwaad', maar zeg dat u professionele beslissingen ter harte neemt en dat u daarom soms sterk reageert. Iemand die verlegen is, zegt beter dat hij in sommige situaties gereserveerd is. Pas uw woorden aan aan de context. Een boekhouder die toegeeft dat hij chaotisch is, doet wenkbrauwen fronsen. Een webdesigner niet. Iemand die zich moeilijk aanpast aan een hiërarchie, kan problemen krijgen in een industriële groep. In een start-up zal dat probleem minder acuut zijn. Sommige gebreken kunnen troeven zijn. Een individualist kan zelfstandig werken en beslissingen nemen. Iemand die langzaam en nauwkeurig werkt, zal perfecte financiële tabellen maken. Een manager die weinig emoties toont, kan een voordeel hebben tijdens onderhandelingen. Bron: Management