"De druk op mijn oudere neven Jef en Frans om een taak op te nemen bij Colruyt was veel hoger dan op mij. Ik dacht altijd dat het een eigen keuze was om actief te zijn in de groep, maar stilaan kwam het besef dat ik zonder mijn achternaam misschien wel iets helemaal anders had gedaan."

Piet Colruyt volgde in 2010 een intern traject bij Colruyt, 'de leerweg'. "Wim Biesemans, de voormalige financieel directeur van Colruyt, was een van de cursisten", herinnert Colruyt zich. "Hij kwam toen tot het inzicht dat hij liever CEO van Parkwind wilde worden dan CFO van Colruyt."

"We hadden een coach, Michael Tophoff, die sterk de nadruk legde op mindfulness en mediteren. Hij vroeg me wat ik echt wilde doen in het leven. 'Graag gezien worden', was mijn antwoord. 'Nee, dan ben je afhankelijk van anderen. Wat wil jij echt?' kaatste hij terug. Ik kwam toen tot het besef dat ik veertig was en nog altijd niet goed wist wat mijn drijfveren waren."

Na een grondige introspectie kwam Colruyt te weten dat hij liever "een architect van een betere wereld" wilde worden. Daarna begon hij met zijn vennootschap Impact Capital zijn weg te zoeken in het sociale investeren en ondernemen. "Ik raad het iedereen aan echt eerlijk te zijn met zichzelf, na te gaan wat je wilt en vanuit je sterktes te werken. Als je echt weet wie je bent, dan weet je ook wat je moet doen. Dan vloeit het er automatisch uit voort."

"De druk op mijn oudere neven Jef en Frans om een taak op te nemen bij Colruyt was veel hoger dan op mij. Ik dacht altijd dat het een eigen keuze was om actief te zijn in de groep, maar stilaan kwam het besef dat ik zonder mijn achternaam misschien wel iets helemaal anders had gedaan."Piet Colruyt volgde in 2010 een intern traject bij Colruyt, 'de leerweg'. "Wim Biesemans, de voormalige financieel directeur van Colruyt, was een van de cursisten", herinnert Colruyt zich. "Hij kwam toen tot het inzicht dat hij liever CEO van Parkwind wilde worden dan CFO van Colruyt.""We hadden een coach, Michael Tophoff, die sterk de nadruk legde op mindfulness en mediteren. Hij vroeg me wat ik echt wilde doen in het leven. 'Graag gezien worden', was mijn antwoord. 'Nee, dan ben je afhankelijk van anderen. Wat wil jij echt?' kaatste hij terug. Ik kwam toen tot het besef dat ik veertig was en nog altijd niet goed wist wat mijn drijfveren waren."Na een grondige introspectie kwam Colruyt te weten dat hij liever "een architect van een betere wereld" wilde worden. Daarna begon hij met zijn vennootschap Impact Capital zijn weg te zoeken in het sociale investeren en ondernemen. "Ik raad het iedereen aan echt eerlijk te zijn met zichzelf, na te gaan wat je wilt en vanuit je sterktes te werken. Als je echt weet wie je bent, dan weet je ook wat je moet doen. Dan vloeit het er automatisch uit voort."