Begin 2018 verkreeg Deliveroo de nodige goedkeuringen zodat zijn werknemers konden profiteren van een interessant fiscaal statuut. Maar volgens de FOD Financiën respecteert het bedrijf echter een noodzakelijke voorwaarde niet: het bestaan van een overeenkomst tussen twee particulieren over de handel in diensten, in het geval van Deliveroo tussen de koerier en de klant.

Volgens Le Soir wil dat zeggen dat de Deliveroo-koeriers niet langer kunnen werken onder het statuut van de deeleconomie, vrijgesteld van belastingen. Ze moeten beschouwd worden als werknemers of als zelfstandigen, bevestigt de FOD Financiën in zijn brief.

Maaltijdleverancier Deliveroo laat vrijdag in een persbericht weten dat het bedrijf nog gesprekken voert met de fiscus over het fiscale statuut van zijn koeriers. Volgens Deliveroo heeft de fiscus evenwel niet gevraagd om te stoppen met het gebruik van het regime van de deeleconomie.

'Deliveroo werd vorig jaar door de overheid erkend als deeleconomieplatfom. Platforms in België zijn momenteel in contact met de fiscus om na te gaan hoe de deeleconomie het best kan werken. Dit is een kwestie die alle platforms aangaat en in het bijzonder alle platformwerkers. De gesprekken die we met de belastingdienst voeren, nog deze maand, zijn constructief', luidt het.

De erkenning van Deliveroo stond destijds in het staatsblad. Het bedrijf merkt op 'dat een andere interpretatie een omkering zou betekenen vanuit de overheid'.

Begin 2018 verkreeg Deliveroo de nodige goedkeuringen zodat zijn werknemers konden profiteren van een interessant fiscaal statuut. Maar volgens de FOD Financiën respecteert het bedrijf echter een noodzakelijke voorwaarde niet: het bestaan van een overeenkomst tussen twee particulieren over de handel in diensten, in het geval van Deliveroo tussen de koerier en de klant. Volgens Le Soir wil dat zeggen dat de Deliveroo-koeriers niet langer kunnen werken onder het statuut van de deeleconomie, vrijgesteld van belastingen. Ze moeten beschouwd worden als werknemers of als zelfstandigen, bevestigt de FOD Financiën in zijn brief. Maaltijdleverancier Deliveroo laat vrijdag in een persbericht weten dat het bedrijf nog gesprekken voert met de fiscus over het fiscale statuut van zijn koeriers. Volgens Deliveroo heeft de fiscus evenwel niet gevraagd om te stoppen met het gebruik van het regime van de deeleconomie.'Deliveroo werd vorig jaar door de overheid erkend als deeleconomieplatfom. Platforms in België zijn momenteel in contact met de fiscus om na te gaan hoe de deeleconomie het best kan werken. Dit is een kwestie die alle platforms aangaat en in het bijzonder alle platformwerkers. De gesprekken die we met de belastingdienst voeren, nog deze maand, zijn constructief', luidt het. De erkenning van Deliveroo stond destijds in het staatsblad. Het bedrijf merkt op 'dat een andere interpretatie een omkering zou betekenen vanuit de overheid'.