"We willen een slim, een snel, een slank en een sterk West-Vlaanderen," aldus Lieven Danneels, de voorzitter van Voka West-Vlaanderen.

Om een 'slim' West-Vlaanderen te realiseren moet het onderwijs volgens Voka beter worden afgestemd op de behoeften van de ondernemingen. Het denkt vooral aan een definitieve verankering van de masteropleidingen in de industriële wetenschappen en aan de creatie van nieuwe nicheopleidingen. Voka West-Vlaanderen dringt er ook op aan dat meer middelen van het Vlaamse budget worden besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Ook de infrastructuur moet beter.

Met zijn vraag om een 'snel' West-Vlaanderen, maant Voka West-Vlaanderen de overheid aan de missing links in de mobiliteit uit de wereld te helpen. Met een 'slank' West-Vlaanderen mikt het op een ontvet overheidsapparaat.

De ondernemers willen ook een 'sterk' West-Vlaanderen. "We blijven de meest industriële provincie van het land, met prachtige bedrijven", zegt Lieven Danneels. "Maar we staan ook op een scharniermoment in de geschiedenis. Door gebrek aan ruimte om te ondernemen dreigen veel banen en investeringen verloren te gaan ten voordele van omliggende regio's, die die ruimte wel hebben." (KC)

"We willen een slim, een snel, een slank en een sterk West-Vlaanderen," aldus Lieven Danneels, de voorzitter van Voka West-Vlaanderen. Om een 'slim' West-Vlaanderen te realiseren moet het onderwijs volgens Voka beter worden afgestemd op de behoeften van de ondernemingen. Het denkt vooral aan een definitieve verankering van de masteropleidingen in de industriële wetenschappen en aan de creatie van nieuwe nicheopleidingen. Voka West-Vlaanderen dringt er ook op aan dat meer middelen van het Vlaamse budget worden besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Ook de infrastructuur moet beter. Met zijn vraag om een 'snel' West-Vlaanderen, maant Voka West-Vlaanderen de overheid aan de missing links in de mobiliteit uit de wereld te helpen. Met een 'slank' West-Vlaanderen mikt het op een ontvet overheidsapparaat. De ondernemers willen ook een 'sterk' West-Vlaanderen. "We blijven de meest industriële provincie van het land, met prachtige bedrijven", zegt Lieven Danneels. "Maar we staan ook op een scharniermoment in de geschiedenis. Door gebrek aan ruimte om te ondernemen dreigen veel banen en investeringen verloren te gaan ten voordele van omliggende regio's, die die ruimte wel hebben." (KC)