Anticiperen bij de oprichting. "Als we succesvol zijn, blijf je dan dezelfde of zul je me de rug toekeren?" "Zul je altijd discreet blijven of hou je wel van blingbling?" "Hou je altijd het hoofd koel of ga je je omringen met jaknikkers?" Zulke vragen kunt u elkaar stellen voordat u met elkaar in zee gaat. Denk ook aan de mogelijkheid om het belang niet fiftyfifty te verdelen, een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen of een arbiter aan te duiden in geval van een conflict.

Praat met elkaar. Plan een diner in een goed restaurant. Een beetje wijn helpt om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. U zegt tegen uw partner: "Ik ken je al sinds we samen studeerden. Maar nu hang je de grote meneer uit. Wat is er gebeurd?" Als hij antwoordt: "Ik zal een beetje dimmen" kunt u nog steeds samen door de deur. Maar zegt hij: "Je bent gewoon jaloers", dan moet u snel een beslissing nemen.

Onderhandel en vertrek. Ofwel gaat hij, ofwel gaat u. Degene die vertrekt, kan een nieuwe firma beginnen. Wees standvastig bij het bepalen van het bedrag dat uw/zijn belang vertegenwoordigt. Ongeacht de prijs zal de gebroken vriendschap een groot passief betekenen.

Bron: L'Entreprise

Anticiperen bij de oprichting. "Als we succesvol zijn, blijf je dan dezelfde of zul je me de rug toekeren?" "Zul je altijd discreet blijven of hou je wel van blingbling?" "Hou je altijd het hoofd koel of ga je je omringen met jaknikkers?" Zulke vragen kunt u elkaar stellen voordat u met elkaar in zee gaat. Denk ook aan de mogelijkheid om het belang niet fiftyfifty te verdelen, een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen of een arbiter aan te duiden in geval van een conflict. Praat met elkaar. Plan een diner in een goed restaurant. Een beetje wijn helpt om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. U zegt tegen uw partner: "Ik ken je al sinds we samen studeerden. Maar nu hang je de grote meneer uit. Wat is er gebeurd?" Als hij antwoordt: "Ik zal een beetje dimmen" kunt u nog steeds samen door de deur. Maar zegt hij: "Je bent gewoon jaloers", dan moet u snel een beslissing nemen. Onderhandel en vertrek. Ofwel gaat hij, ofwel gaat u. Degene die vertrekt, kan een nieuwe firma beginnen. Wees standvastig bij het bepalen van het bedrag dat uw/zijn belang vertegenwoordigt. Ongeacht de prijs zal de gebroken vriendschap een groot passief betekenen. Bron: L'Entreprise