Verhaeren bouwde samen met zijn broer Christian het bedrijf van zijn vader uit tot Viabuild, een van de grootste wegenbouwers van Vlaanderen met een omzet van ruim 150 miljoen euro. Begin 2014, na meer dan 20 jaar, gaf Michel Verhaeren de fakkel door bij Viabuild om Vermec te leiden. Dat is de investeringsmaatschappij van hem en zijn broer. "Vroeger dacht ik dat het ook wel zou lukken met minder sterke figuren rond mij. Ik zou wel de drijvende kracht zijn van de organisatie, met het gevolg dat alle problemen, van klein tot zeer groot, bij mij passeerden. Die aanpak werkt niet meer als de organisatie groter wordt."

"Daarom is het beter geen jaknikkers aan te werven. Neem medewerkers aan die constructief-kritisch zijn, praktisch denken en probleemoplossers zijn. Laat hen dan ook hun ding doen en geef hun veel verantwoordelijkheid en vrijheid zonder hen te willen controleren. Probeer hen in de plaats te inspireren."

"Een goed product hebben of in de juiste markt zitten, is geen garantie op succes. De enige garantie op succes is zich te laten omringen door mensen die beter zijn dan uzelf. Men kan zich onderscheiden van andere ondernemingen door de juiste mensen aan te werven, te motiveren, op te leiden en zich goed te laten voelen in het bedrijf."

Verhaeren bouwde samen met zijn broer Christian het bedrijf van zijn vader uit tot Viabuild, een van de grootste wegenbouwers van Vlaanderen met een omzet van ruim 150 miljoen euro. Begin 2014, na meer dan 20 jaar, gaf Michel Verhaeren de fakkel door bij Viabuild om Vermec te leiden. Dat is de investeringsmaatschappij van hem en zijn broer. "Vroeger dacht ik dat het ook wel zou lukken met minder sterke figuren rond mij. Ik zou wel de drijvende kracht zijn van de organisatie, met het gevolg dat alle problemen, van klein tot zeer groot, bij mij passeerden. Die aanpak werkt niet meer als de organisatie groter wordt.""Daarom is het beter geen jaknikkers aan te werven. Neem medewerkers aan die constructief-kritisch zijn, praktisch denken en probleemoplossers zijn. Laat hen dan ook hun ding doen en geef hun veel verantwoordelijkheid en vrijheid zonder hen te willen controleren. Probeer hen in de plaats te inspireren.""Een goed product hebben of in de juiste markt zitten, is geen garantie op succes. De enige garantie op succes is zich te laten omringen door mensen die beter zijn dan uzelf. Men kan zich onderscheiden van andere ondernemingen door de juiste mensen aan te werven, te motiveren, op te leiden en zich goed te laten voelen in het bedrijf."