Croisé werd dinsdagavond nipt verkozen boven de twee andere genomineerden: Ron Embrechts, de CEO van het schoonmaakbedrijf Care, en Ann Vandenhende, CSR-manager van de waterproducent Spadel.

"We hebben geïnvesteerd in diversiteit, duurzame aankoop, beheer van afval, energiebeheer," zei Michel Croisé na de uitreiking. "In België hebben we 4000 medewerkers, in de Benelux 12.000. Dat maakt dat we veel activiteiten hebben waarmee we een heel grote impact hebben op het milieu. We hebben bijvoorbeeld gewerkt aan het afvalbeheer van onze tweehonderd restaurants, dat is goed voor 600 ton minder afval. We hebben iets gedaan aan onze logistieke routes, goed voor 900 kilometer die we vermijden. Dat zijn dingen die de mensen aanspreken."

De CEO van Sodexo vindt het heel belangrijk dat opinion leaders een begrip als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vertalen in duidelijke, voluntaristische boodschappen voor het grote publiek. Tegelijk wil hij het beeld van zijn bedrijf en het bedrijfsleven bijstellen. "CSR staat op de agenda van alle bedrijven die ik ken, en bij ons en bij Spadel en Care staat het bovenaan de agenda. Er wordt vaak gesproken over de negatieve zaken bij bedrijven, maar er zijn ook bedrijven die heel mooie dingen doen. We zijn een grote speler op ons domein, maar daarom moeten we niet minder verantwoordelijk zijn dan een klein bedrijf."

Croisé gelooft meer in gezond boerenverstand op het terrein dan in alomvattende plannen op de tekentafel om MVO ingang te doen vinden in een onderneming. "Er is niet één groot project. Een groot project is een som van kleine projecten. Bij CSR is dat hetzelfde. Je aankoopproces veranderen, of je logistiek veranderen van de ene op de andere dag, bestaat niet. Je verandert beetje bij beetje. Net zoals een muur die je bouwt de som is van kleine bakstenen."

De stemming voor de CSR Professional van het jaar verliep in drie delen. Op een jurydag in november, onder het voorzitterschap van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), werden uit de ingezonden dossiers drie genomineerden gekozen. Vervolgens stemden meer dan 2100 mensen online op een van de drie kanshebbers. Deze stemmen telden voor zestig procent mee. De overige veertig procent kwam van het tweehonderdtal deelnemers aan het event. Na een lezing van Paul graaf Buysse en een kort debat, werden de genomineerden voorgesteld en aan de tand gevoeld, waarna alle aanwezigen hun stem konden uitbrengen.

Met de nieuwe prijs wil organisator Time4Society het draagvlak in de samenleving verbreden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Bedrijven ondernemen op een duurzame manier als ze niet alleen winst nastreven, maar daarbij ook rekening houden met hun impact op de mens en het milieu. In het Engels wordt dat vaak samengevat als de drie P's: people, planet, profit (mens, milieu en winst).

Croisé werd dinsdagavond nipt verkozen boven de twee andere genomineerden: Ron Embrechts, de CEO van het schoonmaakbedrijf Care, en Ann Vandenhende, CSR-manager van de waterproducent Spadel. "We hebben geïnvesteerd in diversiteit, duurzame aankoop, beheer van afval, energiebeheer," zei Michel Croisé na de uitreiking. "In België hebben we 4000 medewerkers, in de Benelux 12.000. Dat maakt dat we veel activiteiten hebben waarmee we een heel grote impact hebben op het milieu. We hebben bijvoorbeeld gewerkt aan het afvalbeheer van onze tweehonderd restaurants, dat is goed voor 600 ton minder afval. We hebben iets gedaan aan onze logistieke routes, goed voor 900 kilometer die we vermijden. Dat zijn dingen die de mensen aanspreken."De CEO van Sodexo vindt het heel belangrijk dat opinion leaders een begrip als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vertalen in duidelijke, voluntaristische boodschappen voor het grote publiek. Tegelijk wil hij het beeld van zijn bedrijf en het bedrijfsleven bijstellen. "CSR staat op de agenda van alle bedrijven die ik ken, en bij ons en bij Spadel en Care staat het bovenaan de agenda. Er wordt vaak gesproken over de negatieve zaken bij bedrijven, maar er zijn ook bedrijven die heel mooie dingen doen. We zijn een grote speler op ons domein, maar daarom moeten we niet minder verantwoordelijk zijn dan een klein bedrijf." Croisé gelooft meer in gezond boerenverstand op het terrein dan in alomvattende plannen op de tekentafel om MVO ingang te doen vinden in een onderneming. "Er is niet één groot project. Een groot project is een som van kleine projecten. Bij CSR is dat hetzelfde. Je aankoopproces veranderen, of je logistiek veranderen van de ene op de andere dag, bestaat niet. Je verandert beetje bij beetje. Net zoals een muur die je bouwt de som is van kleine bakstenen."De stemming voor de CSR Professional van het jaar verliep in drie delen. Op een jurydag in november, onder het voorzitterschap van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), werden uit de ingezonden dossiers drie genomineerden gekozen. Vervolgens stemden meer dan 2100 mensen online op een van de drie kanshebbers. Deze stemmen telden voor zestig procent mee. De overige veertig procent kwam van het tweehonderdtal deelnemers aan het event. Na een lezing van Paul graaf Buysse en een kort debat, werden de genomineerden voorgesteld en aan de tand gevoeld, waarna alle aanwezigen hun stem konden uitbrengen. Met de nieuwe prijs wil organisator Time4Society het draagvlak in de samenleving verbreden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Bedrijven ondernemen op een duurzame manier als ze niet alleen winst nastreven, maar daarbij ook rekening houden met hun impact op de mens en het milieu. In het Engels wordt dat vaak samengevat als de drie P's: people, planet, profit (mens, milieu en winst).