Trends Voordelen
Shop
Abonneer
Trends Z
Beleggen
Beleggen Live
Adviezen voor beleggen
Beleggen voor beginners
Chat Trends Beleggen
Onze portefeuille
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Cryptomunten
Belastingaangifte
Nieuws
Ondernemen
Starter van de week
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Clever Together
AI innovators
Kern van de zaak
Geld en Immo
Belastingaangifte
Immo
Vastgoedgids
Sparen
Belastingen
Pensioen
Consumeren
Verzekeren
Rechten
Investeren
Opinie
Events
CFO of the Year
Trends Gazellen
Trends Impact Awards
Trends Investment Summit Benelux
Trends Winter University
Video
Podcasts
Trends Z
Beleggen
Belastingaangifte
Nieuws
Geld en Immo
Opinie
Events
Abonneer
Trends Z
Beleggen Live
Adviezen voor beleggen
Beleggen voor beginners
Chat Trends Beleggen
Onze portefeuille
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Cryptomunten
Beleggen
Belastingaangifte
Ondernemen
Starter van de week
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Clever Together
AI innovators
Kern van de zaak
Nieuws
Belastingaangifte
Immo
Vastgoedgids
Sparen
Belastingen
Pensioen
Consumeren
Verzekeren
Rechten
Investeren
Geld en Immo
Opinie
CFO of the Year
Trends Gazellen
Trends Impact Awards
Trends Investment Summit Benelux
Trends Winter University
Events
Video
Podcasts
Trends Voordelen
Shop
Abonneer
Nieuws
Belourthe voert 99 procent van zijn ontbijtgranen uit
© Raphaël Demaret
Benny Debruyne
Redacteur van Trends
Redacteur van Trends
18-11-2013, 17:31
Bijgewerkt op: 20-07-2022, 07:16
demaretbelourthe009TE37jpg CCI_20131118 (G3L6BAVE.1)
© Raphaël Demaret
De grondstoffen zijn lokaal: tarwe, haver, gerst, mais, rogge en boekweit uit België of Europa. De rijst komt uit Italië. In totaal per jaar 5000 ton granen en 12 miljoen liter melk uit Belgïe.
© Raphaël Demaret
De ingrediënten worden vermengd tot een min of meer vloeibare pasta. Capaciteit: 150 tot 200 ton per week.
© Raphaël Demaret
Belourthe is een van de weinige onafhankelijke fabrikanten die, zoals multinationals, granen hydroliseert: enzymen toevoegen voor een zoete smaak, zonder dat er suiker nodig is.
© Raphaël Demaret
Op 120 graden wordt het zetmeel van de granen verteerbaar, op 65 graden beginnen de enzymen te werken. Dat stopt op 120 graden. Tot slot koelt het product af tot onder de 10 graden.
Deze draaiende cilinder maakt kilometerslange dunne ‘pannenkoeken’ van diverse smaken en texturen.
© Raphaël Demaret
De droge en breekbare ‘pannenkoek’ wordt door een schroef zonder einde uiteengereten en naar de molens getransporteerd.
© Raphaël Demaret
De stukjes pasta worden gezeefd en het poeder gaat naar silo’s. Het kaliber van de zeef hangt af van het product. Daarna: droog mengen met melkpoeder, vitaminen, suiker, vruchten,…
© Raphaël Demaret
Belourthe verdeelt Ninolac in 15 landen. Daarnaast werkt de fabriek in meer dan 30 landen met lokale partners die het eindproduct afwerken of onder hun merk verkopen.
© Raphaël Demaret
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content