Lachen op het werk is not done, zo leek het de laatste jaren, want het ondermijnt de productiviteit. Maar er is verbetering in zicht. De lach wordt stilaan gerecycleerd als managementtool die de band tussen de werknemers kan aanhalen en de stress kan verminderen.

In Europa meent 20 procent van de werknemers dat hun gezondheid wordt beïnvloed door stress op het werk. Hr-bedrijf Monster vroeg daarop aan 2100 werknemers in Frankrijk en Zuid-Europa: "Hoe verlicht u de stress op kantoor?" De resultaten verschillen per land, maar gemiddeld antwoordde 39 procent dat ze de zaken met humor en spot proberen te bekijken. Vooral de Italianen (46 procent) zijn meesters van de antistresslach. Geen wonder dat de handelshogeschool van Dijon een humorfestival organiseert op de campus van een tiental Franse managementscholen.

Bron: L'Expansion

Lachen op het werk is not done, zo leek het de laatste jaren, want het ondermijnt de productiviteit. Maar er is verbetering in zicht. De lach wordt stilaan gerecycleerd als managementtool die de band tussen de werknemers kan aanhalen en de stress kan verminderen. In Europa meent 20 procent van de werknemers dat hun gezondheid wordt beïnvloed door stress op het werk. Hr-bedrijf Monster vroeg daarop aan 2100 werknemers in Frankrijk en Zuid-Europa: "Hoe verlicht u de stress op kantoor?" De resultaten verschillen per land, maar gemiddeld antwoordde 39 procent dat ze de zaken met humor en spot proberen te bekijken. Vooral de Italianen (46 procent) zijn meesters van de antistresslach. Geen wonder dat de handelshogeschool van Dijon een humorfestival organiseert op de campus van een tiental Franse managementscholen. Bron: L'Expansion