De tewerkstelling in de Belgische kmo's is in het derde kwartaal met 0,4 procent gestegen, waardoor er de voorbije drie maanden 8.700 banen bij zijn gekomen. Over de eerste negen maanden van 2013 beschouwd, is er wel nog sprake van een lichte terugval met -0,2 procent.

Het derde kwartaal van dit jaar brengt de eerste stijging van de werkgelegenheid bij kmo's sinds begin 2012. Daarmee lijkt het dieptepunt voor de werkgelegenheid bij de kmo's achter de rug.

Uit de kmo-jobindex blijkt dat de toename van de werkgelegenheid vooral te danken is aan Vlaanderen (0,7%), met Limburg (+2,3%) en West-Vlaanderen (+1,3%) als koplopers. Oost-Vlaanderen komt met 0,6% net onder het Vlaamse gemiddelde uit. In Brussel en Wallonië is er amper of geen beterschap merkbaar.

Opvallend is dat de stijging van de werkgelegenheid vooral terug te vinden is in de kleinste kmo's, tot 20 werknemers. "Werkgevers die conservatief zijn, en extra goed nadenken voor ze aanwerven", luidt het bij SD Worx.

Wat de sectoren betreft, zijn het In West-Vlaanderen vooral de kleinere bouwbedrijven die voor extra tewerkstelling zorgen, terwijl in Limburg voornamelijk de tertiaire sector, met name IT en groot- en detailhandel, voor een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid hebben gezorgd.

Volgens de berekeningen van SD Worx zijn meer dan 1,6 miljoen werkende Belgen uit de privésector in dienst bij een bedrijf dat minder dan 100 medewerkers telt. (BO)

De tewerkstelling in de Belgische kmo's is in het derde kwartaal met 0,4 procent gestegen, waardoor er de voorbije drie maanden 8.700 banen bij zijn gekomen. Over de eerste negen maanden van 2013 beschouwd, is er wel nog sprake van een lichte terugval met -0,2 procent.Het derde kwartaal van dit jaar brengt de eerste stijging van de werkgelegenheid bij kmo's sinds begin 2012. Daarmee lijkt het dieptepunt voor de werkgelegenheid bij de kmo's achter de rug. Uit de kmo-jobindex blijkt dat de toename van de werkgelegenheid vooral te danken is aan Vlaanderen (0,7%), met Limburg (+2,3%) en West-Vlaanderen (+1,3%) als koplopers. Oost-Vlaanderen komt met 0,6% net onder het Vlaamse gemiddelde uit. In Brussel en Wallonië is er amper of geen beterschap merkbaar. Opvallend is dat de stijging van de werkgelegenheid vooral terug te vinden is in de kleinste kmo's, tot 20 werknemers. "Werkgevers die conservatief zijn, en extra goed nadenken voor ze aanwerven", luidt het bij SD Worx. Wat de sectoren betreft, zijn het In West-Vlaanderen vooral de kleinere bouwbedrijven die voor extra tewerkstelling zorgen, terwijl in Limburg voornamelijk de tertiaire sector, met name IT en groot- en detailhandel, voor een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid hebben gezorgd.Volgens de berekeningen van SD Worx zijn meer dan 1,6 miljoen werkende Belgen uit de privésector in dienst bij een bedrijf dat minder dan 100 medewerkers telt. (BO)