Unizo-topman Karel Van Eetvelt haalde dinsdagavond bijzonder scherp uit naar het actieplan van de vakbonden, dat bestaat uit nationale stakingen en betogingen. Van Eetvelt omschreef de vakbondsplannen als 'een oorlogsverklaring', een 'gijzeling' en zelfs als 'daden die terroristen gebruiken'.

Volgens Van Eetvelt is het sociaal overleg momenteel dood. "De vakbonden hebben het een eersteklas begrafenis gegeven. Met gijzelnemers kun je toch niet overleggen?", vroeg hij zich dinsdagavond af.

Dat de Unizo-topman vakbonden vergeleek met terroristen heeft her en der kwaad bloed gezet. Dat blijkt uit verscheidene reacties op Twitter. Met name de academicus Jan Blommaert reageerde verontwaardigd, schreef een brief naar de werkgeversorganisatie, en maakte die vervolgens openbaar.

Van Eetvelt zelf neemt woensdag wat gas terug door afstand te nemen van zijn vergelijking vakbonden-terroristen.

Toch hekelt de Unizo-topman de vakbonden voor hun 'ondemocratische houding'.

"Politieke stakingen organiseren, getuigt van een antidemocratische houding. Blijkbaar willen de vakbonden alleen democratisch zijn als het hen uitkomt", verduidelijkt hij.

"Het is bedroevend om te zien hoe vakbonden door politieke stakingen bedrijfsleiders met hun rug tegen de muur proberen zetten. Door het openbare leven voor een zoveelste keer te proberen platleggen zetten ze nu een hele samenleving met hun rug tegen de muur. Dit is allerminst de manier om in een periode van grote uitdagingen en maatschappelijke omwentelingen een land, een samenleving, een economie, de tewerkstelling vooruit te helpen", besluit Van Eetvelt.

(BO)

Unizo-topman Karel Van Eetvelt haalde dinsdagavond bijzonder scherp uit naar het actieplan van de vakbonden, dat bestaat uit nationale stakingen en betogingen. Van Eetvelt omschreef de vakbondsplannen als 'een oorlogsverklaring', een 'gijzeling' en zelfs als 'daden die terroristen gebruiken'. Volgens Van Eetvelt is het sociaal overleg momenteel dood. "De vakbonden hebben het een eersteklas begrafenis gegeven. Met gijzelnemers kun je toch niet overleggen?", vroeg hij zich dinsdagavond af.Dat de Unizo-topman vakbonden vergeleek met terroristen heeft her en der kwaad bloed gezet. Dat blijkt uit verscheidene reacties op Twitter. Met name de academicus Jan Blommaert reageerde verontwaardigd, schreef een brief naar de werkgeversorganisatie, en maakte die vervolgens openbaar.Van Eetvelt zelf neemt woensdag wat gas terug door afstand te nemen van zijn vergelijking vakbonden-terroristen.Toch hekelt de Unizo-topman de vakbonden voor hun 'ondemocratische houding'."Politieke stakingen organiseren, getuigt van een antidemocratische houding. Blijkbaar willen de vakbonden alleen democratisch zijn als het hen uitkomt", verduidelijkt hij. "Het is bedroevend om te zien hoe vakbonden door politieke stakingen bedrijfsleiders met hun rug tegen de muur proberen zetten. Door het openbare leven voor een zoveelste keer te proberen platleggen zetten ze nu een hele samenleving met hun rug tegen de muur. Dit is allerminst de manier om in een periode van grote uitdagingen en maatschappelijke omwentelingen een land, een samenleving, een economie, de tewerkstelling vooruit te helpen", besluit Van Eetvelt.(BO)