Bepaal uw doel. Vraag u eerst af wat het doel van uw netwerk is. Sommige mensen hebben juist baat bij een zo uitgebreid mogelijk zakelijk netwerk. Schrappen is wel wenselijk als u streeft naar een kwalitatief goed netwerk, dat u kunt gebruiken voor uw werk en waar u niet wordt lastiggevallen door berichten en updates van mensen die u amper kent.

Wees kritisch, maar vooruitziend. Verwijder contacten als u zeker weet dat ze voor u geen toegevoegde waarde hebben en u niet voor hen. Maar niet alle vage contacten zijn nutteloos. Die verkoper kan morgen salesmanager zijn bij een bedrijf waar u zaken mee wilt doen.

Veilig verwijderen. Als u contacten verwijdert, sturen de meeste sociale en zakelijke netwerken (in elk geval LinkedIn en Facebook) de verwijderde connectie geen bericht van deze loskoppeling. U verdwijnt wel uit de lijst van connecties van die persoon en die merkt dat als hij naar u op zoek gaat. Wilt u niemand beledigen? Stuur dan eerst een mail rond met de aankondiging dat u uw netwerk opschoont en dat die persoon op de lijst staat om verwijderd te worden. Voeg iets toe als: "Heb ik een foutje gemaakt? Ben je per abuis op deze lijst gekomen? Mail me dan even!"

Loopbaankansen. Nutteloze contacten wissen heeft meestal geen negatieve invloed op uw loopbaankansen. Een ingang bij een nieuwe werkgever krijgt u sneller via iemand die u (goed) kent dan door iemand die geen idee heeft wie u bent.

Regelmatig onderhoud. Loop eens per jaar uw contacten door en verwijder de personen die u niet kent. Beperk desgewenst uw contacten tot mensen die u om een 'gunst' (zoals een aanbeveling of een introductie) durft te vragen of die een echte toegevoegde waarde hebben in uw netwerk (en andersom natuurlijk). Bent u het netwerken beu? Dan kunt u via www.suicidemachine.org al uw contacten en netwerken in één keer weggooien.

Bron: Intermediair.nl

Bepaal uw doel. Vraag u eerst af wat het doel van uw netwerk is. Sommige mensen hebben juist baat bij een zo uitgebreid mogelijk zakelijk netwerk. Schrappen is wel wenselijk als u streeft naar een kwalitatief goed netwerk, dat u kunt gebruiken voor uw werk en waar u niet wordt lastiggevallen door berichten en updates van mensen die u amper kent. Wees kritisch, maar vooruitziend. Verwijder contacten als u zeker weet dat ze voor u geen toegevoegde waarde hebben en u niet voor hen. Maar niet alle vage contacten zijn nutteloos. Die verkoper kan morgen salesmanager zijn bij een bedrijf waar u zaken mee wilt doen. Veilig verwijderen. Als u contacten verwijdert, sturen de meeste sociale en zakelijke netwerken (in elk geval LinkedIn en Facebook) de verwijderde connectie geen bericht van deze loskoppeling. U verdwijnt wel uit de lijst van connecties van die persoon en die merkt dat als hij naar u op zoek gaat. Wilt u niemand beledigen? Stuur dan eerst een mail rond met de aankondiging dat u uw netwerk opschoont en dat die persoon op de lijst staat om verwijderd te worden. Voeg iets toe als: "Heb ik een foutje gemaakt? Ben je per abuis op deze lijst gekomen? Mail me dan even!" Loopbaankansen. Nutteloze contacten wissen heeft meestal geen negatieve invloed op uw loopbaankansen. Een ingang bij een nieuwe werkgever krijgt u sneller via iemand die u (goed) kent dan door iemand die geen idee heeft wie u bent. Regelmatig onderhoud. Loop eens per jaar uw contacten door en verwijder de personen die u niet kent. Beperk desgewenst uw contacten tot mensen die u om een 'gunst' (zoals een aanbeveling of een introductie) durft te vragen of die een echte toegevoegde waarde hebben in uw netwerk (en andersom natuurlijk). Bent u het netwerken beu? Dan kunt u via www.suicidemachine.org al uw contacten en netwerken in één keer weggooien. Bron: Intermediair.nl