1. Meer plezier. Zorg voor een positieve instelling door bijvoorbeeld minder op uzelf te focussen en wat meer op anderen te letten. Spring eens bij als een helpende hand nodig is. Lach ook simpelweg meer.
2. Zoek uit wat u aan het lachen maakt. Maak een lijst van dingen waar u om moet lachen. Bijvoorbeeld: films, tv-programma's, persoonlijke belevenissen, verhalen van anderen, strips, YouTube-filmpjes, cabaretiers...
3. Eigen ervaringen. Waar kunt u grapjes over maken? Uw persoonlijke belevenissen zijn vaak een goede bron. Vertel over onverwachte of genante gebeurtenissen of iets grappigs dat u hebt gezien of meemaakt.
4. Pikken, die grap. Als iemand u een goede grap heeft verteld, kunt ook u die best nog eens wereldkundig maken. Zoek op het internet naar goede bronnen. Google gewoon met termen als 'funny' of 'grappig' en de leuke quotes, oneliners, definities, foto's en filmpjes vliegen u om de oren. U kunt bijvoorbeeld een humoristisch plaatje in een presentatie stoppen.
5. Ken uw publiek. Hoe staat het topmanagement tegenover een grapje en waar houden ze van? En de mensen onder u, voelen ze uw grapjes wel aan?
6. Regels en grenzen. Sarcasme en beledigende grappen kunnen weleens verkeerd uitpakken. Uw grappen dienen in de eerste plaats om een prettige, ontspannen sfeer te creëren, te inspireren én toch professioneel te blijven.
7. Neem uzelf niet te serieus. Effectieve leiders lachen om zichzelf als er iets misgaat en laten ook ruimte voor anderen om grappig te zijn. Zelfspot is prima, maar gebruik het gedoseerd.
8. Omring uzelf met plezierige mensen. Als u meer plezier wilt maken, is het handig om u te omringen met mensen waar u een prettig contact mee hebt.
9. Duik erin. Neem in het begin zo weinig mogelijk risico. Lanceer uw grapjes eerst in een klein gezelschap voordat u zich aan een groter publiek waagt. Proef hoe erop gereageerd wordt en neem dat mee.

Bron: MT.nl

1. Meer plezier. Zorg voor een positieve instelling door bijvoorbeeld minder op uzelf te focussen en wat meer op anderen te letten. Spring eens bij als een helpende hand nodig is. Lach ook simpelweg meer. 2. Zoek uit wat u aan het lachen maakt. Maak een lijst van dingen waar u om moet lachen. Bijvoorbeeld: films, tv-programma's, persoonlijke belevenissen, verhalen van anderen, strips, YouTube-filmpjes, cabaretiers... 3. Eigen ervaringen. Waar kunt u grapjes over maken? Uw persoonlijke belevenissen zijn vaak een goede bron. Vertel over onverwachte of genante gebeurtenissen of iets grappigs dat u hebt gezien of meemaakt. 4. Pikken, die grap. Als iemand u een goede grap heeft verteld, kunt ook u die best nog eens wereldkundig maken. Zoek op het internet naar goede bronnen. Google gewoon met termen als 'funny' of 'grappig' en de leuke quotes, oneliners, definities, foto's en filmpjes vliegen u om de oren. U kunt bijvoorbeeld een humoristisch plaatje in een presentatie stoppen. 5. Ken uw publiek. Hoe staat het topmanagement tegenover een grapje en waar houden ze van? En de mensen onder u, voelen ze uw grapjes wel aan? 6. Regels en grenzen. Sarcasme en beledigende grappen kunnen weleens verkeerd uitpakken. Uw grappen dienen in de eerste plaats om een prettige, ontspannen sfeer te creëren, te inspireren én toch professioneel te blijven. 7. Neem uzelf niet te serieus. Effectieve leiders lachen om zichzelf als er iets misgaat en laten ook ruimte voor anderen om grappig te zijn. Zelfspot is prima, maar gebruik het gedoseerd. 8. Omring uzelf met plezierige mensen. Als u meer plezier wilt maken, is het handig om u te omringen met mensen waar u een prettig contact mee hebt. 9. Duik erin. Neem in het begin zo weinig mogelijk risico. Lanceer uw grapjes eerst in een klein gezelschap voordat u zich aan een groter publiek waagt. Proef hoe erop gereageerd wordt en neem dat mee. Bron: MT.nl