Blijf geconcentreerd luisteren. Als u vermoedt dat u ergens een vraag over gaat krijgen, moet u even de tijd nemen om u mentaal voor te bereiden. Visualiseer de vergadering of uw interventie. Begin niet meteen aan een antwoord te denken voordat de andere is uitgesproken. Blijf geconcentreerd luisteren en observeren.

Laat u niet meeslepen door angst of schaamte. Houd emoties zoals verbijstering, angst of woede onder controle. Om lik op stuk te geven moet u zelfvertrouwen hebben. Stop dus met uw gebaren en bedoelingen constant te analyseren en te bekritiseren. Haal diep adem, sta met beide voeten op de grond en houd uw rug recht.

Onthoud rake replieken. Kijk en luister goed naar tv-uitzendingen en films. Daar ziet u welke replieken en beeldspraak krachtig overkomen. Oefen door het geluid van de tv op zeker moment stil te zetten en zelf het antwoord te improviseren.

Win tijd. U hoeft niet in een fractie van een seconde met een goede reactie te komen. U kunt tijd winnen door de vraag of opmerking opnieuw te formuleren of eerst te antwoorden met een toepasselijke spreuk ("Bezint eer ge begint" of zo) voordat u tot de kern van de zaak komt. Tijdens een presentatie kunt u een lastige vraag doodleuk doorspelen aan het hele publiek.

Bron: Management

Blijf geconcentreerd luisteren. Als u vermoedt dat u ergens een vraag over gaat krijgen, moet u even de tijd nemen om u mentaal voor te bereiden. Visualiseer de vergadering of uw interventie. Begin niet meteen aan een antwoord te denken voordat de andere is uitgesproken. Blijf geconcentreerd luisteren en observeren. Laat u niet meeslepen door angst of schaamte. Houd emoties zoals verbijstering, angst of woede onder controle. Om lik op stuk te geven moet u zelfvertrouwen hebben. Stop dus met uw gebaren en bedoelingen constant te analyseren en te bekritiseren. Haal diep adem, sta met beide voeten op de grond en houd uw rug recht. Onthoud rake replieken. Kijk en luister goed naar tv-uitzendingen en films. Daar ziet u welke replieken en beeldspraak krachtig overkomen. Oefen door het geluid van de tv op zeker moment stil te zetten en zelf het antwoord te improviseren. Win tijd. U hoeft niet in een fractie van een seconde met een goede reactie te komen. U kunt tijd winnen door de vraag of opmerking opnieuw te formuleren of eerst te antwoorden met een toepasselijke spreuk ("Bezint eer ge begint" of zo) voordat u tot de kern van de zaak komt. Tijdens een presentatie kunt u een lastige vraag doodleuk doorspelen aan het hele publiek. Bron: Management