U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Zoek een groot globaal probleem. Als je een deel van de oplossing voor dat probleem vindt, zit je goed. Je doet dat door dat probleem zoveel mogelijk uit te spitten en zoveel mogelijk verschillende oplossingen te bedenken. Een van de oplossingen die ik bijvoorbeeld bedacht tegen de diefstal van bouwmaterieel was een groot bord te zetten op de werf met de boodschap dat wie de dief vindt een beloning kreeg. Dergelijke oplossingen lijken nu grappig, maar ze hebben me op weg gezet naar het huidige concept."

Uiteindelijk kwam Tim Gestels terecht bij een draadloze technologie om bouwmaterieel op werven te beveiligen en beheren. De hardware bestaat uit kleine zwarte schelpjes met RFID-tags die op boren en andere klein bouwmateriaal worden bevestigd. Via radiogolven staan die tags in verbinding met een basiseenheid op een paar tientallen meters afstand in een bestelwagen of container. De gegevens van de basiseenheid gaan via een webapplicatie naar het bedrijf, dat zo in real time de inventaris van het materiaal op alle werven kan maken en een melding krijgt wanneer een toestel de werf verlaat.

"Zoek een groot globaal probleem. Als je een deel van de oplossing voor dat probleem vindt, zit je goed. Je doet dat door dat probleem zoveel mogelijk uit te spitten en zoveel mogelijk verschillende oplossingen te bedenken. Een van de oplossingen die ik bijvoorbeeld bedacht tegen de diefstal van bouwmaterieel was een groot bord te zetten op de werf met de boodschap dat wie de dief vindt een beloning kreeg. Dergelijke oplossingen lijken nu grappig, maar ze hebben me op weg gezet naar het huidige concept." Uiteindelijk kwam Tim Gestels terecht bij een draadloze technologie om bouwmaterieel op werven te beveiligen en beheren. De hardware bestaat uit kleine zwarte schelpjes met RFID-tags die op boren en andere klein bouwmateriaal worden bevestigd. Via radiogolven staan die tags in verbinding met een basiseenheid op een paar tientallen meters afstand in een bestelwagen of container. De gegevens van de basiseenheid gaan via een webapplicatie naar het bedrijf, dat zo in real time de inventaris van het materiaal op alle werven kan maken en een melding krijgt wanneer een toestel de werf verlaat.