U moet de reputatie van de boekhouder kennen, dus informeer u bij ondernemers die een bedrijf van gelijkaardige omvang hebben. Hoe werkt die boekhouder? Gebruikt hij vooral de post of e-mail? Delegeert hij een deel van het werk aan medewerkers? Hij zelf en zijn werkmethode moeten vertrouwen wekken.

Informeer u over de klanten die de boekhouder heeft. Sommige boekhouders zijn gespecialiseerd in bepaalde sectoren (vastgoed, franchises, verzekeringen...). Hij moet het klassieke domein van de boekhouding kunnen overstijgen en u adviseren bij complexere operaties zoals het optimaliseren van de jaarlijkse afsluiting of de overname van een bedrijf.

Kan hij met u meegroeien? Als u van plan bent om te gaan exporteren, is een boekhouder met buitenlandse partners een troef. Of als u een overname gaat doen, moet het boekhoudkantoor snel enkele medewerkers kunnen detacheren die deze materie goed kennen.

Vergelijk de tarieven. Op basis van uw behoeften kan de boekhouder een jaarlijks forfait voorstellen. Reken op ongeveer 50 à 80 euro per uur. Na enkele maanden kunt u zijn diensten evalueren: krijgt u de juiste informatie op het juiste moment en voorzien van de nodige commentaren?

Bron: Chef d'Entreprise

U moet de reputatie van de boekhouder kennen, dus informeer u bij ondernemers die een bedrijf van gelijkaardige omvang hebben. Hoe werkt die boekhouder? Gebruikt hij vooral de post of e-mail? Delegeert hij een deel van het werk aan medewerkers? Hij zelf en zijn werkmethode moeten vertrouwen wekken. Informeer u over de klanten die de boekhouder heeft. Sommige boekhouders zijn gespecialiseerd in bepaalde sectoren (vastgoed, franchises, verzekeringen...). Hij moet het klassieke domein van de boekhouding kunnen overstijgen en u adviseren bij complexere operaties zoals het optimaliseren van de jaarlijkse afsluiting of de overname van een bedrijf. Kan hij met u meegroeien? Als u van plan bent om te gaan exporteren, is een boekhouder met buitenlandse partners een troef. Of als u een overname gaat doen, moet het boekhoudkantoor snel enkele medewerkers kunnen detacheren die deze materie goed kennen. Vergelijk de tarieven. Op basis van uw behoeften kan de boekhouder een jaarlijks forfait voorstellen. Reken op ongeveer 50 à 80 euro per uur. Na enkele maanden kunt u zijn diensten evalueren: krijgt u de juiste informatie op het juiste moment en voorzien van de nodige commentaren? Bron: Chef d'Entreprise