• Vrees niet uw focus te verliezen. Nogal wat mensen durven het risico niet te nemen zich te laten coachen omdat ze schrik hebben zichzelf of de bedrijfsfocus te verliezen door te veel extern advies. Geef uzelf zes maanden om het uit te proberen.
• Bepaal op welke vlakken u kunt groeien. Als u zich daar goed bij voelt vraag dan feedback aan vertrouwenspersonen (niet noodzakelijk collega's) over de vaardigheden die u beter wilt leren beheersen. Dit kan vanalles zijn: een goede vergadering organiseren, spreken voor publiek of medewerkers aansturen en motiveren.
• Hou rekening met de ijsbergregel van goeie feedback. Als u toont dat u bereid, enthousiast en in staat bent om met kritiek en advies om te gaan, zal de coach sterker geneigd zijn om u het hele feedbackverhaal (de volledige ijsberg) te vertellen in plaats van u een klein beetje feedback (het topje van de ijsberg) te geven. Goed luisteren dus en vragen stellen wanneer u iets niet begrijpt. Stel u open voor nieuwe ideeën en de feedback die u krijgt.

Bron: Entrepreneur.com

• Vrees niet uw focus te verliezen. Nogal wat mensen durven het risico niet te nemen zich te laten coachen omdat ze schrik hebben zichzelf of de bedrijfsfocus te verliezen door te veel extern advies. Geef uzelf zes maanden om het uit te proberen. • Bepaal op welke vlakken u kunt groeien. Als u zich daar goed bij voelt vraag dan feedback aan vertrouwenspersonen (niet noodzakelijk collega's) over de vaardigheden die u beter wilt leren beheersen. Dit kan vanalles zijn: een goede vergadering organiseren, spreken voor publiek of medewerkers aansturen en motiveren. • Hou rekening met de ijsbergregel van goeie feedback. Als u toont dat u bereid, enthousiast en in staat bent om met kritiek en advies om te gaan, zal de coach sterker geneigd zijn om u het hele feedbackverhaal (de volledige ijsberg) te vertellen in plaats van u een klein beetje feedback (het topje van de ijsberg) te geven. Goed luisteren dus en vragen stellen wanneer u iets niet begrijpt. Stel u open voor nieuwe ideeën en de feedback die u krijgt.Bron: Entrepreneur.com