Kenis maakt een onderscheid tussen ondernemers in West-Vlaanderen en West-Vlaamse ondernemers. In het artikel in De Standaard wordt gezegd dat West-Vlaanderen in 2013 de slechtste economische score haalt van alle Vlaamse provincies, dat er meer bedrijven failliet gingen en dat het aantal starters in de kustprovincie vorig jaar 17,8 procent lager lag dan in 2012.

Eric Kenis begeleidde met Bryo de afgelopen jaren honderden starters in heel Vlaanderen en heeft een goed zich op het starterslandschap in elke provincie. "Er zijn nog altijd heel veel West-Vlaamse ondernemers, maar velen van hen zijn afgezakt naar Gent. Er is een enorme braindrain aan de gang. Om één voorbeeld te geven: Ivips is een start-up met technologie om wagenparken te beheren. Het is een bedrijf van vijf knappe koppen. Vier van de vijf zijn West-Vlamingen, de vijfde komt uit Sint-Niklaas. Waar is het bedrijf opgericht? In Gent."

Het is al langer bekend dat jonge West-Vlamingen die naar de stad trekken, eerder aan Gent denken dan aan Brugge of Kortrijk. Dat is geen toeval vindt Kenis. "In Gent is er een start-upcultuur ontstaan, vooral dankzij enkele jonge ondernemers die initiatief nemen. Gent scoort ook heel goed op de drie t's van Richard Florida, die bekend werd met zijn werk over de opkomst van de creatieve klasse: technologie, talent en tolerantie. "Bij Bryo doen we informatie-avonden in de vijf Vlaamse provincies. De opkomst van jonge kandidaat-ondernemers is veruit het hoogst in Gent."

Kenis maakt een onderscheid tussen ondernemers in West-Vlaanderen en West-Vlaamse ondernemers. In het artikel in De Standaard wordt gezegd dat West-Vlaanderen in 2013 de slechtste economische score haalt van alle Vlaamse provincies, dat er meer bedrijven failliet gingen en dat het aantal starters in de kustprovincie vorig jaar 17,8 procent lager lag dan in 2012. Eric Kenis begeleidde met Bryo de afgelopen jaren honderden starters in heel Vlaanderen en heeft een goed zich op het starterslandschap in elke provincie. "Er zijn nog altijd heel veel West-Vlaamse ondernemers, maar velen van hen zijn afgezakt naar Gent. Er is een enorme braindrain aan de gang. Om één voorbeeld te geven: Ivips is een start-up met technologie om wagenparken te beheren. Het is een bedrijf van vijf knappe koppen. Vier van de vijf zijn West-Vlamingen, de vijfde komt uit Sint-Niklaas. Waar is het bedrijf opgericht? In Gent." Het is al langer bekend dat jonge West-Vlamingen die naar de stad trekken, eerder aan Gent denken dan aan Brugge of Kortrijk. Dat is geen toeval vindt Kenis. "In Gent is er een start-upcultuur ontstaan, vooral dankzij enkele jonge ondernemers die initiatief nemen. Gent scoort ook heel goed op de drie t's van Richard Florida, die bekend werd met zijn werk over de opkomst van de creatieve klasse: technologie, talent en tolerantie. "Bij Bryo doen we informatie-avonden in de vijf Vlaamse provincies. De opkomst van jonge kandidaat-ondernemers is veruit het hoogst in Gent."