Voordien was Dupont veertien jaar aan de slag bij de bouwmultinational Etex. Van 2008 tot 2011 was Paul Van Oyen zijn baas. Die is sinds dit jaar de gedelegeerd bestuurder van Etex. "Paul zei me: 'Als je jong bent en je begint te werken, dan ben je ambitieus en wil je vooruit. Je wil tegen alles vechten.' Maar hij voegde daaraan toe: 'Kies uw oorlogen. Vecht niet tegen alles.' Je kiest dus het beste de juiste verhouding tussen de inspanning die je moet leveren, en wat je eruit haalt."

Dat was een erg belangrijke raad, want Yves Dupont was toen het hoofd overnames en organische groei bij het filiaal voor de export Europanels van Etex. Met Europanels ging hij vaak naar landen waar Etex nog niet actief was, om te kijken of daar eventueel zaken te doen waren. Dat kon gebeuren via de bouw van nieuwe fabrieken, de start van verkoopkantoren, een joint venture, of overnames.

Ook in zijn laatste functie bij Etex kon hij het advies van Van Oyen goed gebruiken. Yves Dupont was gedelegeerd bestuurder van de voormalige gipsdochter van Lafarge, Siniat Benelux. Etex kocht dat bedrijf in 2011, voor een prijs van ruim 900 miljoen euro. Yves Dupont leidde de integratie van Siniat Benelux in Etex.

"Maar ik twijfel een beetje tussen dit en een ander advies", zegt Dupont. "Een klant zei me ooit: 'Het geheugen van een mens is te klein om zijn leugens te onthouden.' Dat is een zeer mooie zin. Je moet dus altijd recht voor de raap, eerlijk, zaken doen."

Voordien was Dupont veertien jaar aan de slag bij de bouwmultinational Etex. Van 2008 tot 2011 was Paul Van Oyen zijn baas. Die is sinds dit jaar de gedelegeerd bestuurder van Etex. "Paul zei me: 'Als je jong bent en je begint te werken, dan ben je ambitieus en wil je vooruit. Je wil tegen alles vechten.' Maar hij voegde daaraan toe: 'Kies uw oorlogen. Vecht niet tegen alles.' Je kiest dus het beste de juiste verhouding tussen de inspanning die je moet leveren, en wat je eruit haalt."Dat was een erg belangrijke raad, want Yves Dupont was toen het hoofd overnames en organische groei bij het filiaal voor de export Europanels van Etex. Met Europanels ging hij vaak naar landen waar Etex nog niet actief was, om te kijken of daar eventueel zaken te doen waren. Dat kon gebeuren via de bouw van nieuwe fabrieken, de start van verkoopkantoren, een joint venture, of overnames.Ook in zijn laatste functie bij Etex kon hij het advies van Van Oyen goed gebruiken. Yves Dupont was gedelegeerd bestuurder van de voormalige gipsdochter van Lafarge, Siniat Benelux. Etex kocht dat bedrijf in 2011, voor een prijs van ruim 900 miljoen euro. Yves Dupont leidde de integratie van Siniat Benelux in Etex."Maar ik twijfel een beetje tussen dit en een ander advies", zegt Dupont. "Een klant zei me ooit: 'Het geheugen van een mens is te klein om zijn leugens te onthouden.' Dat is een zeer mooie zin. Je moet dus altijd recht voor de raap, eerlijk, zaken doen."