Voor de Grafische Groep Tuerlinckx uit Molenstede wenkt - bij een gebrek aan overnemers - het faillissement.

Vereffenaar Christophe Celis heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad van de Grafische Groep Tuerlinckx uit Molenstede aan de vakbonden meegedeeld dat hij begin volgende week bij gebrek aan overnemers aan de Leuvense rechtbank van koophandel het faillissement zal aanvragen.

Het bedrijf ging eind mei vrijwillig in vereffening, nu lijkt het faillissement onafwendbaar. Bij Tuerlinckx werken 40 arbeiders en 30 bedienden.

"Na maanden van onderhandelingen heeft de vereffenaar geen overnemer gevonden. Hij stond kennelijk ook onder druk van de banken om het faillissement aan te vragen. Alle werknemers die de afgelopen weken overigens al een collectief verlof hadden, zijn na afloop van de ondernemingsraad en een informatievergadering meteen weer naar huis gestuurd", aldus vakbondssecretaris Dirk Swysen (ACV) die het bericht hierover in Het Laatste Nieuws bevestigt. De vereffenaar zelf wou niets kwijt.

Swysen twijfelt of een faillissement betere perspectieven biedt voor een overname en een doorstart van de activiteiten: "De Grafische Groep Tuerlinckx is in feite een lege doos. De gebouwen zijn eigendom van de familie Tuerlinckx maar niet van de vennootschap. De banken zijn eigenaars van de grootste drukpersen en zullen deze wellicht zo snel mogelijk van de hand willen doen. Een doorstart zou er overigens zeer snel moeten komen om het klantenbestand te behouden".

Een lid van de familie Tuerlinckx heeft volgens Swysen de magazines Imago en Primeur overgenomen. Daarvoor werkten echter nauwelijks mensen.

Grafische Groep Tuerlinckx, die in 1930 opgericht werd, is niet enkel een drukkerij maar geeft ook de magazines Primeur en Imago uit. Het bedrijf kampt al enkele jaren met een omzetdaling en problemen om krediet te krijgen bij de banken.(Belga/BO)

Voor de Grafische Groep Tuerlinckx uit Molenstede wenkt - bij een gebrek aan overnemers - het faillissement.Vereffenaar Christophe Celis heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad van de Grafische Groep Tuerlinckx uit Molenstede aan de vakbonden meegedeeld dat hij begin volgende week bij gebrek aan overnemers aan de Leuvense rechtbank van koophandel het faillissement zal aanvragen. Het bedrijf ging eind mei vrijwillig in vereffening, nu lijkt het faillissement onafwendbaar. Bij Tuerlinckx werken 40 arbeiders en 30 bedienden. "Na maanden van onderhandelingen heeft de vereffenaar geen overnemer gevonden. Hij stond kennelijk ook onder druk van de banken om het faillissement aan te vragen. Alle werknemers die de afgelopen weken overigens al een collectief verlof hadden, zijn na afloop van de ondernemingsraad en een informatievergadering meteen weer naar huis gestuurd", aldus vakbondssecretaris Dirk Swysen (ACV) die het bericht hierover in Het Laatste Nieuws bevestigt. De vereffenaar zelf wou niets kwijt. Swysen twijfelt of een faillissement betere perspectieven biedt voor een overname en een doorstart van de activiteiten: "De Grafische Groep Tuerlinckx is in feite een lege doos. De gebouwen zijn eigendom van de familie Tuerlinckx maar niet van de vennootschap. De banken zijn eigenaars van de grootste drukpersen en zullen deze wellicht zo snel mogelijk van de hand willen doen. Een doorstart zou er overigens zeer snel moeten komen om het klantenbestand te behouden".Een lid van de familie Tuerlinckx heeft volgens Swysen de magazines Imago en Primeur overgenomen. Daarvoor werkten echter nauwelijks mensen. Grafische Groep Tuerlinckx, die in 1930 opgericht werd, is niet enkel een drukkerij maar geeft ook de magazines Primeur en Imago uit. Het bedrijf kampt al enkele jaren met een omzetdaling en problemen om krediet te krijgen bij de banken.(Belga/BO)