Kleine kmo's hebben tegenwoordig een hele batterij softwarepakketten om hun relaties met hun klanten of hun boekhouding in goede banen te leiden. Al die software bevindt zich niet op de hardware van het bedrijf, maar draait in de cloud. Een probleem is dat de softwareprogramma's van een bedrijf vaak kleine eilandjes zijn. De Gentse bvba PieSync, die in 2012 werd opgericht, ontwikkelde technologie waarmee het al die bedrijfsapplicaties kan synchroniseren. Bedrijven zaten te wachten op zo'n oplossing, want het bedrijf telt al honderden klanten in meer dan dertig landen _ vooral in de Verenigde Staten.

De start-up, die wordt ondersteund door het digitaalonderzoekscentrum iMinds, kondigde vorige week vijf nieuwe internationale partnerschappen aan met de makers van softwarepakketten die kmo's gebruiken. Voor hen is het product van PieSync een bijkomende troef die ze hun klanten kunnen aanbieden, terwijl PieSync profiteert van de gratis reclame die zijn partners maken.

"Het partnerschap met het Amerikaanse Nimble CRM leverde ons meer dan vijfhonderd klanten in 32 landen op," zegt medeoprichter Ewout Meyns, die net als zijn medestichter Mattias Putman burgerlijk ingenieur computerwetenschappen is. "Bovendien vermeldt Nimble ons in e-mails aan zijn klanten, op blogposts en zelfs in hun product." Piesync, dat geen cijfers geeft, wil in 2015 sterk groeien. Het hoopt daarvoor nieuw kapitaal aan te trekken.

Kleine kmo's hebben tegenwoordig een hele batterij softwarepakketten om hun relaties met hun klanten of hun boekhouding in goede banen te leiden. Al die software bevindt zich niet op de hardware van het bedrijf, maar draait in de cloud. Een probleem is dat de softwareprogramma's van een bedrijf vaak kleine eilandjes zijn. De Gentse bvba PieSync, die in 2012 werd opgericht, ontwikkelde technologie waarmee het al die bedrijfsapplicaties kan synchroniseren. Bedrijven zaten te wachten op zo'n oplossing, want het bedrijf telt al honderden klanten in meer dan dertig landen _ vooral in de Verenigde Staten. De start-up, die wordt ondersteund door het digitaalonderzoekscentrum iMinds, kondigde vorige week vijf nieuwe internationale partnerschappen aan met de makers van softwarepakketten die kmo's gebruiken. Voor hen is het product van PieSync een bijkomende troef die ze hun klanten kunnen aanbieden, terwijl PieSync profiteert van de gratis reclame die zijn partners maken."Het partnerschap met het Amerikaanse Nimble CRM leverde ons meer dan vijfhonderd klanten in 32 landen op," zegt medeoprichter Ewout Meyns, die net als zijn medestichter Mattias Putman burgerlijk ingenieur computerwetenschappen is. "Bovendien vermeldt Nimble ons in e-mails aan zijn klanten, op blogposts en zelfs in hun product." Piesync, dat geen cijfers geeft, wil in 2015 sterk groeien. Het hoopt daarvoor nieuw kapitaal aan te trekken.