De ondernemer gaf een personeelslid een loonsverhoging van bruto 250 euro als beloning voor het goede werk dat zij leverde. "Ze kon de opslag goed gebruiken want ze had plannen om alleen te gaan wonen", vertelt hij in zijn brief. Voor de opslag verdiende de medewerkster 1938 euro bruto.

De opslag kostte de onderneming 450 euro. Na het ontvangen van haar eerste loonfiche kwam het personeelslid tot de conclusie dat zij maar 61,71 euro netto over hield van de verhoging.

"We mogen niet vergeten dat mijn werknemer nog eens belast wordt op dat bedrag. In totaal houdt zij 51 euro over op het einde van de maand", vertelt de ondernemer . Welgeteld 88,67 procent van de loonsverhoging gaat naar de staat. "Vanzelfsprekend heeft het personeelslid haar plannen om alleen te gaan wonen even moeten opbergen." (NS)

De ondernemer gaf een personeelslid een loonsverhoging van bruto 250 euro als beloning voor het goede werk dat zij leverde. "Ze kon de opslag goed gebruiken want ze had plannen om alleen te gaan wonen", vertelt hij in zijn brief. Voor de opslag verdiende de medewerkster 1938 euro bruto. De opslag kostte de onderneming 450 euro. Na het ontvangen van haar eerste loonfiche kwam het personeelslid tot de conclusie dat zij maar 61,71 euro netto over hield van de verhoging. "We mogen niet vergeten dat mijn werknemer nog eens belast wordt op dat bedrag. In totaal houdt zij 51 euro over op het einde van de maand", vertelt de ondernemer . Welgeteld 88,67 procent van de loonsverhoging gaat naar de staat. "Vanzelfsprekend heeft het personeelslid haar plannen om alleen te gaan wonen even moeten opbergen." (NS)