Hendrik Seghers, de bestuurders Hilaire Roose, Michel Berges en Johny Cornillie, de bedrijfsrevisoren Roger Tiest en Frans Samyn en hun kantoren (waaronder BDO) staan terecht op beschuldiging van onder meer valsheid in geschrifte en verduistering van activa. Het openbaar ministerie vraagt voor alle verdachten een celstraf met uitstel en een geldboete.

Voor Hendrik Seghers eist het openbaar ministerie 18 maanden en 10.000 euro boete. Voor Hilaire Roose 1 jaar, voor Johny Cornillie 15 maanden, voor Michel Berges 8 maanden en voor de twee revisoren elk 3 maanden. Voorts wil het BDO ook geldelijk aansprakelijk stellen voor de als vals bestempelde kapitaalverhogingen van 1999 en 2000.

Volgens Filiep Deruyck, advocaat van Frans Samyn, waren de kapitaalverhogingen wel wettelijk. Hij baseerde zich daarvoor op een advies van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren van 20 januari 2012. Dat stelde dat de inbreng in natura voor een kapitaalverhoging bij bedrijven in moeilijkheden mag gebeuren tegen hun nominale waarde en niet hoeft door gebruik te maken van hun werkelijke economische waarde.

De twee advocaten van Hendrik Seghers noemden het onderzoek "onvolledig, zeer tendentieus en niet correct gevoerd". Zij wezen met een beschuldigende vinger naar de banken "die het bedrijf met de rug tegen de muur hadden gezet", en naar de Singaporese staatsholding Temasek, die teruggekomen was op haar belofte de zaak nog voor het faillissement deels over te nemen. Seghers treft volgens zijn advocaten dan ook geen enkele schuld.

Willy Van Damme

Hendrik Seghers, de bestuurders Hilaire Roose, Michel Berges en Johny Cornillie, de bedrijfsrevisoren Roger Tiest en Frans Samyn en hun kantoren (waaronder BDO) staan terecht op beschuldiging van onder meer valsheid in geschrifte en verduistering van activa. Het openbaar ministerie vraagt voor alle verdachten een celstraf met uitstel en een geldboete. Voor Hendrik Seghers eist het openbaar ministerie 18 maanden en 10.000 euro boete. Voor Hilaire Roose 1 jaar, voor Johny Cornillie 15 maanden, voor Michel Berges 8 maanden en voor de twee revisoren elk 3 maanden. Voorts wil het BDO ook geldelijk aansprakelijk stellen voor de als vals bestempelde kapitaalverhogingen van 1999 en 2000. Volgens Filiep Deruyck, advocaat van Frans Samyn, waren de kapitaalverhogingen wel wettelijk. Hij baseerde zich daarvoor op een advies van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren van 20 januari 2012. Dat stelde dat de inbreng in natura voor een kapitaalverhoging bij bedrijven in moeilijkheden mag gebeuren tegen hun nominale waarde en niet hoeft door gebruik te maken van hun werkelijke economische waarde. De twee advocaten van Hendrik Seghers noemden het onderzoek "onvolledig, zeer tendentieus en niet correct gevoerd". Zij wezen met een beschuldigende vinger naar de banken "die het bedrijf met de rug tegen de muur hadden gezet", en naar de Singaporese staatsholding Temasek, die teruggekomen was op haar belofte de zaak nog voor het faillissement deels over te nemen. Seghers treft volgens zijn advocaten dan ook geen enkele schuld. Willy Van Damme