1. Ontdek het werkelijke doel. Zorg ervoor dat u altijd het doel van de vergadering glashelder voor ogen hebt. Om het doel te bepalen, stelt u zichzelf deze vraag: wat moet er na afloop van de vergadering gebeuren om ervoor te zorgen dat ik gelukkig ben met het resultaat?

2. Focus op drie gespreksonderwerpen. Voorkom dat u de anderen overweldigt met een hoop losse flodders. Stel vooraf drie duidelijke ideeën, gedachten of punten op die allen uw einddoel ondersteunen.

3. Wees een politicus. Heeft iemand een concrete vraag die niet meteen binnen uw onderwerpen valt, laat uw antwoord dan volgen door de onderwerpen waar u op wilt focussen.

4. Zorg voor een paar soundbites. Voor een goede impact is het handig om een paar soundbites klaar te hebben die goed weergeven wat u werkelijk wilt.

5. Maak een agenda. Degene die de agenda opstelt, is degene die de vergadering leidt. Zorg daarom als het even kan dat u de agenda opstelt.

6. Zorg voor een perfect begin en slot. Een sterke opening zorgt voor zelfvertrouwen en in uw slotrede kunt u nogmaals hameren op uw belangrijkste gespreksonderwerpen.

7. Roep op tot actie. Welke actie wilt u met deze meeting oproepen? Schep hier duidelijkheid over, eventueel door concrete afspraken te maken.

8. Na de meeting. Het einde van de vergadering is eigenlijk pas het begin. Houd contact met de belangrijkste gesprekspartners, bijvoorbeeld door een follow-upmailtje te sturen.

Bron: MT.nl

1. Ontdek het werkelijke doel. Zorg ervoor dat u altijd het doel van de vergadering glashelder voor ogen hebt. Om het doel te bepalen, stelt u zichzelf deze vraag: wat moet er na afloop van de vergadering gebeuren om ervoor te zorgen dat ik gelukkig ben met het resultaat? 2. Focus op drie gespreksonderwerpen. Voorkom dat u de anderen overweldigt met een hoop losse flodders. Stel vooraf drie duidelijke ideeën, gedachten of punten op die allen uw einddoel ondersteunen. 3. Wees een politicus. Heeft iemand een concrete vraag die niet meteen binnen uw onderwerpen valt, laat uw antwoord dan volgen door de onderwerpen waar u op wilt focussen. 4. Zorg voor een paar soundbites. Voor een goede impact is het handig om een paar soundbites klaar te hebben die goed weergeven wat u werkelijk wilt. 5. Maak een agenda. Degene die de agenda opstelt, is degene die de vergadering leidt. Zorg daarom als het even kan dat u de agenda opstelt. 6. Zorg voor een perfect begin en slot. Een sterke opening zorgt voor zelfvertrouwen en in uw slotrede kunt u nogmaals hameren op uw belangrijkste gespreksonderwerpen. 7. Roep op tot actie. Welke actie wilt u met deze meeting oproepen? Schep hier duidelijkheid over, eventueel door concrete afspraken te maken. 8. Na de meeting. Het einde van de vergadering is eigenlijk pas het begin. Houd contact met de belangrijkste gesprekspartners, bijvoorbeeld door een follow-upmailtje te sturen. Bron: MT.nl