Zet de motor af. Moderne motors hoeven niet op te warmen. Als u langer dan dertig seconden ergens moet stilstaan, zet u hem af.

Houd de raampjes dicht. Bij hoge snelheden (meer dan 100 km/u) moet u de ramen dicht houden. De inkomende luchtstroom verhoogt de weerstand van de auto.

Gebruik de dakkoffer zo min mogelijk. Rijd niet rond met voorwerpen in uw kofferruimte die u niet nodig hebt. En een dakkoffer heeft een negatieve invloed op de aerodynamica van uw auto.

Pomp de banden op. Goed opgepompte banden kunnen het brandstofverbruik met 3 à 4 procent verminderen. En ze verslijten minder snel.

Wees zuinig met de airco. Gebruik zoveel mogelijk de luchtgaten. Wie zuinig is met de airco kan 10 à 15 procent brandstof besparen.

Rijd trager. U mag weliswaar 120 km/u rijden op de snelweg, maar als u 100 km/u rijdt bespaart u 10 à 15 procent. Probeer een constante snelheid aan te houden.

Rijd vloeiend. Snel stoppen en optrekken verspilt veel brandstof en verslijt auto-onderdelen. Houd altijd voldoende afstand om te anticiperen.

Zet de motor af. Moderne motors hoeven niet op te warmen. Als u langer dan dertig seconden ergens moet stilstaan, zet u hem af. Houd de raampjes dicht. Bij hoge snelheden (meer dan 100 km/u) moet u de ramen dicht houden. De inkomende luchtstroom verhoogt de weerstand van de auto. Gebruik de dakkoffer zo min mogelijk. Rijd niet rond met voorwerpen in uw kofferruimte die u niet nodig hebt. En een dakkoffer heeft een negatieve invloed op de aerodynamica van uw auto. Pomp de banden op. Goed opgepompte banden kunnen het brandstofverbruik met 3 à 4 procent verminderen. En ze verslijten minder snel. Wees zuinig met de airco. Gebruik zoveel mogelijk de luchtgaten. Wie zuinig is met de airco kan 10 à 15 procent brandstof besparen. Rijd trager. U mag weliswaar 120 km/u rijden op de snelweg, maar als u 100 km/u rijdt bespaart u 10 à 15 procent. Probeer een constante snelheid aan te houden. Rijd vloeiend. Snel stoppen en optrekken verspilt veel brandstof en verslijt auto-onderdelen. Houd altijd voldoende afstand om te anticiperen.