Iedereen heeft volgens de HR-professional zijn eigen ambitie. Hoe meer een manager zijn mensen aanspoort tot harder werken en een groter commitment, hoe meer gespannen de samenwerking wordt... en dikwijls hoe lager de passie van de medewerkers oplaait.
De oplossing, volgens Vanhée: Richt u niet op de 15 procent meest gepassioneerden, noch op de 15 procent medewerkers van wie de passie tot onder het vriespunt is gezakt.
U houdt over: de middenmoot van 70 procent werknemers. Werp u vervolgens op de 35 procent meest positieve mensen uit deze groep, en zorg ervoor dat zij zelf de andere 35 procent laag-gepassioneerden overtuigen om sneller in uw richting te roeien.

Bron: Leaders of Tomorrow-event Bizz

Iedereen heeft volgens de HR-professional zijn eigen ambitie. Hoe meer een manager zijn mensen aanspoort tot harder werken en een groter commitment, hoe meer gespannen de samenwerking wordt... en dikwijls hoe lager de passie van de medewerkers oplaait. De oplossing, volgens Vanhée: Richt u niet op de 15 procent meest gepassioneerden, noch op de 15 procent medewerkers van wie de passie tot onder het vriespunt is gezakt. U houdt over: de middenmoot van 70 procent werknemers. Werp u vervolgens op de 35 procent meest positieve mensen uit deze groep, en zorg ervoor dat zij zelf de andere 35 procent laag-gepassioneerden overtuigen om sneller in uw richting te roeien. Bron: Leaders of Tomorrow-event Bizz