Cadeau. In China mag u iemand alleen een cadeau geven in gezelschap van anderen, anders kan het als omkoping worden geïnterpreteerd. Wit, zwart of blauw pakpapier moet u vermijden. Geef geen scharen of messen (banden doorknippen) en ook geen klokken of zakdoeken (dood, begrafenis).

Voeten. Als u met de benen gekruist zit, mogen uw voeten niet in iemands richting wijzen of iets aanraken als u in Thailand, India of het Midden-Oosten bent.

Leder. Laat uw leren ceintuur, schoenen en handtas thuis wanneer u naar India reist. Hindoes vereren koeien en vinden het dragen van leren producten kwetsend.

Wachten. Nadat u een pitch in Duitsland hebt gedaan, moet u lang wachten. Besluitvorming gaat hier traag en grondig. Maar zodra de beslissing is genomen, kan het snel vooruitgaan.

Handen. Mocht u het lef hebben om zaken te doen in Afghanistan, Iran of Irak, steek dan niet uw duim omhoog om "Oké" te zeggen. In deze landen betekent dat gebaar "Donder op!"

Drank. In Rusland mag u geen wodka afslaan, want dat is een belediging. In Londen is het heel normaal om op vrijdagavond zat te worden in pubs en clubs.

Eten. In China moet u complimenten maken over het eten. Maar eet uw bord niet helemaal leeg, want daarmee zegt u dat u nog meer wilt.

Nee. In veel Aziatische landen is het onbeleefd om 'nee' te zeggen. Zeg liever "Misschien" of "We zullen zien".

Bron: Inc.com

Cadeau. In China mag u iemand alleen een cadeau geven in gezelschap van anderen, anders kan het als omkoping worden geïnterpreteerd. Wit, zwart of blauw pakpapier moet u vermijden. Geef geen scharen of messen (banden doorknippen) en ook geen klokken of zakdoeken (dood, begrafenis). Voeten. Als u met de benen gekruist zit, mogen uw voeten niet in iemands richting wijzen of iets aanraken als u in Thailand, India of het Midden-Oosten bent. Leder. Laat uw leren ceintuur, schoenen en handtas thuis wanneer u naar India reist. Hindoes vereren koeien en vinden het dragen van leren producten kwetsend. Wachten. Nadat u een pitch in Duitsland hebt gedaan, moet u lang wachten. Besluitvorming gaat hier traag en grondig. Maar zodra de beslissing is genomen, kan het snel vooruitgaan. Handen. Mocht u het lef hebben om zaken te doen in Afghanistan, Iran of Irak, steek dan niet uw duim omhoog om "Oké" te zeggen. In deze landen betekent dat gebaar "Donder op!" Drank. In Rusland mag u geen wodka afslaan, want dat is een belediging. In Londen is het heel normaal om op vrijdagavond zat te worden in pubs en clubs. Eten. In China moet u complimenten maken over het eten. Maar eet uw bord niet helemaal leeg, want daarmee zegt u dat u nog meer wilt. Nee. In veel Aziatische landen is het onbeleefd om 'nee' te zeggen. Zeg liever "Misschien" of "We zullen zien". Bron: Inc.com