De boeken werden ook neergelegd voor de naamloze vennootschappen Frost Invest, Be Cool en Naturello, die alle gevestigd zijn op dezelfde maatschappelijke zetel van O'Cool aan de Baarleveldestraat in Drongen.

Nu de boeken zijn neergelegd, moet de rechtbank zich uitspreken over het faillissement. De zaak zal allicht ten vroegste vrijdagnamiddag behandeld kunnen worden.

O'Cool, dat volgens zijn website nog 51 winkels in België telt, zit al langer in moeilijke papieren. In het voorjaar van 2012 vroeg de keten bescherming aan tegen de schuldeisers. In mei van dit jaar raakte de keten onder de WCO-procedure ('Wet Continuïteit Ondernemingen') uit, nadat een meerderheid van de schuldeisers zich achter herstelplannen had geschaard.

De socialistische vakbond BBTK reageert niet verrast op de beslissing van O'Cool om de boeken neer te leggen, maar hoopt wel dat er een overnemer gevonden wordt. De winkels blijven voorlopig open.

De directie van O'Cool liet aan het persagentschap Belga weten niet in de pers te reageren op de ontwikkeling van het faillissement. De roots van het familiebedrijf liggen in Drongen, waar Noë Lippens in 1940 een groothandel in aardappelen oprichtte. (Belga/BO)

De boeken werden ook neergelegd voor de naamloze vennootschappen Frost Invest, Be Cool en Naturello, die alle gevestigd zijn op dezelfde maatschappelijke zetel van O'Cool aan de Baarleveldestraat in Drongen. Nu de boeken zijn neergelegd, moet de rechtbank zich uitspreken over het faillissement. De zaak zal allicht ten vroegste vrijdagnamiddag behandeld kunnen worden. O'Cool, dat volgens zijn website nog 51 winkels in België telt, zit al langer in moeilijke papieren. In het voorjaar van 2012 vroeg de keten bescherming aan tegen de schuldeisers. In mei van dit jaar raakte de keten onder de WCO-procedure ('Wet Continuïteit Ondernemingen') uit, nadat een meerderheid van de schuldeisers zich achter herstelplannen had geschaard.De socialistische vakbond BBTK reageert niet verrast op de beslissing van O'Cool om de boeken neer te leggen, maar hoopt wel dat er een overnemer gevonden wordt. De winkels blijven voorlopig open.De directie van O'Cool liet aan het persagentschap Belga weten niet in de pers te reageren op de ontwikkeling van het faillissement. De roots van het familiebedrijf liggen in Drongen, waar Noë Lippens in 1940 een groothandel in aardappelen oprichtte. (Belga/BO)