Een streepje muziek tijdens saaie taken. Houd een paar playlists klaar voor verschillende soorten werk en verschillende concentratieniveaus.
Houd een beetje ontspanning in de buurt, maar buiten handbereik. Het is belangrijk om af en toe goed te ontspannen, bijvoorbeeld met beetje gitaarspel. Maar zorg ervoor dat die ontspanning buiten handbereik blijft.
Zet een plant in de kamer. Planten zijn niet alleen prettig om naar te kijken, maar ze zetten de ongezonde lucht in de kamer ook om in zuurstof.
Zorg voor licht en kleur. Als de muren van de kamer een irritante kleur hebben, moet u ze herschilderen. Gebruik een kleur waar u rustig en productief van wordt en zorg voor veel daglicht zonder dat uw scherm onleesbaar wordt.
Ruim op. Om zoveel mogelijk afleiding te elimineren, moet u de kamer netjes opgeruimd houden.
Investeer in materieel. Bespaar niet op de kosten van een toetsenbord en muis. Zo houd u de polsen gezond.
Ga op café. Neem uw laptop en gsm eens mee naar een café waar u rustig kunt werken. Ofwel doet het deugd om eens ergens anders te zitten, ofwel wordt u de muziek zo beu dat u uw thuiskantoor meer zult waarderen.

Bron: Lifehack.org

Een streepje muziek tijdens saaie taken. Houd een paar playlists klaar voor verschillende soorten werk en verschillende concentratieniveaus. Houd een beetje ontspanning in de buurt, maar buiten handbereik. Het is belangrijk om af en toe goed te ontspannen, bijvoorbeeld met beetje gitaarspel. Maar zorg ervoor dat die ontspanning buiten handbereik blijft. Zet een plant in de kamer. Planten zijn niet alleen prettig om naar te kijken, maar ze zetten de ongezonde lucht in de kamer ook om in zuurstof. Zorg voor licht en kleur. Als de muren van de kamer een irritante kleur hebben, moet u ze herschilderen. Gebruik een kleur waar u rustig en productief van wordt en zorg voor veel daglicht zonder dat uw scherm onleesbaar wordt. Ruim op. Om zoveel mogelijk afleiding te elimineren, moet u de kamer netjes opgeruimd houden. Investeer in materieel. Bespaar niet op de kosten van een toetsenbord en muis. Zo houd u de polsen gezond. Ga op café. Neem uw laptop en gsm eens mee naar een café waar u rustig kunt werken. Ofwel doet het deugd om eens ergens anders te zitten, ofwel wordt u de muziek zo beu dat u uw thuiskantoor meer zult waarderen. Bron: Lifehack.org