Kopenhagen. The Founder House is een coworkingkantoor en academie voor jonge webstart-ups. Alleen het grootste ontwikkelaarstalent mag er werken. Ook een aantal bedrijven bewijzen dat Kopenhagen een goed start-upklimaat heeft: Podio, Tradeshift, Ruby on Rails en de bekende documentendienst Issuu.
Moskou. Hier zitten durfkapitalisten met veel kapitaal, niet zelden vergaard dankzij olierijkdommen. Ook de sfeer is motiverend.

Stockholm. Stockholm heeft goed Engels sprekende ondernemers, hoogstaande opleidingen en een hoge levensstandaard. Tot wat voor successen leidt dat? Spotify, Skype, The Pirate Bay, MySQL...

Barcelona. De stad investeert flink in de kenniseconomie. Een voorbeeld is het project 22@ waarmee bijna 200 hectare oud industrieel gebied nieuw leven wordt ingeblazen. Hierbij moeten 130.000 nieuwe banen worden gecreëerd.

Berlijn. Het totale vermogen geïnvesteerd in internetstart-ups is volgens Der Spiegel sinds 2009 met een factor drie toegenomen tot meer dan 150 miljoen euro. Er hangt een sfeer die het gevoel geeft dat de creatieve industrie nog maar aan het begin van een bloeiperiode staat.

Talinn, Riga, Vilnius. De Baltische staten herbergen veel goedkoop ontwikkelaarstalent en dito kantoorruimtes.

Bron: MT.nl

Kopenhagen. The Founder House is een coworkingkantoor en academie voor jonge webstart-ups. Alleen het grootste ontwikkelaarstalent mag er werken. Ook een aantal bedrijven bewijzen dat Kopenhagen een goed start-upklimaat heeft: Podio, Tradeshift, Ruby on Rails en de bekende documentendienst Issuu. Moskou. Hier zitten durfkapitalisten met veel kapitaal, niet zelden vergaard dankzij olierijkdommen. Ook de sfeer is motiverend. Stockholm. Stockholm heeft goed Engels sprekende ondernemers, hoogstaande opleidingen en een hoge levensstandaard. Tot wat voor successen leidt dat? Spotify, Skype, The Pirate Bay, MySQL... Barcelona. De stad investeert flink in de kenniseconomie. Een voorbeeld is het project 22@ waarmee bijna 200 hectare oud industrieel gebied nieuw leven wordt ingeblazen. Hierbij moeten 130.000 nieuwe banen worden gecreëerd. Berlijn. Het totale vermogen geïnvesteerd in internetstart-ups is volgens Der Spiegel sinds 2009 met een factor drie toegenomen tot meer dan 150 miljoen euro. Er hangt een sfeer die het gevoel geeft dat de creatieve industrie nog maar aan het begin van een bloeiperiode staat. Talinn, Riga, Vilnius. De Baltische staten herbergen veel goedkoop ontwikkelaarstalent en dito kantoorruimtes. Bron: MT.nl