Natuurlijk kunt u alles met een gele stift aanstrepen, maar dat wordt al snel onbruikbaar. Gebruik daarom verschillende kleuren voor verschillende acties. Bijvoorbeeld:

Geel: Algemeen belangrijke tekst - nogmaals nalezen.
Oranje: Zeer belangrijke tekst - nogmaals nalezen en eventueel nog iets mee doen (uitwerken tot naslagwerk); ook voor samenvattende secties van een tekst.
Roze: Afspraken, regels, actiepunten, taakverdeling...
Blauw: Onduidelijk gedeelte van de tekst (of een woord) - als de betekenis bij nalezen niet duidelijk is, opzoeken of op een andere manier achterhalen.
Groen: Data, namen, titels, websites, formules: alles wat belangrijk is om te onthouden.

Dit systeem werkt bijvoorbeeld handig bij notulen van een vergadering. Voor een nieuwe vergadering kunt u snel de belangrijkste punten van de vorige meeting overlopen.

Bron: '175 Lifehackingtips'

Natuurlijk kunt u alles met een gele stift aanstrepen, maar dat wordt al snel onbruikbaar. Gebruik daarom verschillende kleuren voor verschillende acties. Bijvoorbeeld: Geel: Algemeen belangrijke tekst - nogmaals nalezen. Oranje: Zeer belangrijke tekst - nogmaals nalezen en eventueel nog iets mee doen (uitwerken tot naslagwerk); ook voor samenvattende secties van een tekst. Roze: Afspraken, regels, actiepunten, taakverdeling... Blauw: Onduidelijk gedeelte van de tekst (of een woord) - als de betekenis bij nalezen niet duidelijk is, opzoeken of op een andere manier achterhalen. Groen: Data, namen, titels, websites, formules: alles wat belangrijk is om te onthouden. Dit systeem werkt bijvoorbeeld handig bij notulen van een vergadering. Voor een nieuwe vergadering kunt u snel de belangrijkste punten van de vorige meeting overlopen. Bron: '175 Lifehackingtips'