Raadpleging. Vraag de mening van uw team. Zo leert u verschillende aspecten van het probleem kennen. Maar zorg ervoor dat het duidelijk is wie de uiteindelijke beslissing neemt: u.

Buikgevoel. In sommige gevallen is uw buikgevoel juist. Maar niet altijd. Onderzoek of uw intuïtie klopt. Het risico van een intuïtieve beslissing is bovendien dat u ze moeilijk verkocht krijgt aan uw medewerkers.

Openheid. U moet altijd open blijven staan voor informatie die uw oorspronkelijke mening tegenspreekt. Luister niet alleen naar mensen die uw oordeel bevestigen, maar ook naar hen die het uitdagen. Wijst alle informatie in dezelfde richting? Onderzoek dan of een ander standpunt toch mogelijk is. Wees uw eigen advocaat van de duivel.

Geschiedenis. Veel mensen nemen beslissingen op basis van eerdere ervaringen. Maar die zijn niet altijd relevant. We zien de overeenkomsten met die situaties, maar niet de verschillen. En de moeilijkheid van de beslissing ligt vaak juist in de nieuwe elementen.

Opvolging. Het is bijna onmogelijk om een situatie van tevoren helemaal juist in te schatten. Dus ook als u rekening houdt met de bovenstaande factoren, is uw beslissing waarschijnlijk niet perfect. Houd de toestand in de volgende dagen en maanden in de gaten en herbekijk uw beslissing dan.

Bron: Hbr.org

Raadpleging. Vraag de mening van uw team. Zo leert u verschillende aspecten van het probleem kennen. Maar zorg ervoor dat het duidelijk is wie de uiteindelijke beslissing neemt: u. Buikgevoel. In sommige gevallen is uw buikgevoel juist. Maar niet altijd. Onderzoek of uw intuïtie klopt. Het risico van een intuïtieve beslissing is bovendien dat u ze moeilijk verkocht krijgt aan uw medewerkers. Openheid. U moet altijd open blijven staan voor informatie die uw oorspronkelijke mening tegenspreekt. Luister niet alleen naar mensen die uw oordeel bevestigen, maar ook naar hen die het uitdagen. Wijst alle informatie in dezelfde richting? Onderzoek dan of een ander standpunt toch mogelijk is. Wees uw eigen advocaat van de duivel. Geschiedenis. Veel mensen nemen beslissingen op basis van eerdere ervaringen. Maar die zijn niet altijd relevant. We zien de overeenkomsten met die situaties, maar niet de verschillen. En de moeilijkheid van de beslissing ligt vaak juist in de nieuwe elementen. Opvolging. Het is bijna onmogelijk om een situatie van tevoren helemaal juist in te schatten. Dus ook als u rekening houdt met de bovenstaande factoren, is uw beslissing waarschijnlijk niet perfect. Houd de toestand in de volgende dagen en maanden in de gaten en herbekijk uw beslissing dan. Bron: Hbr.org