Loop niet meteen naar de bank. Ga niet naar de bank om te zeggen dat er een probleem is en dat u geld nodig hebt. Toon dat u de situatie onder controle hebt. De bank zal eerst vragen welke andere maatregelen u al hebt genomen.

Ga op jacht. Bekijk wie u geld schuldig is en oefen druk uit. Zeg dat u verwijlinteresten zult aanrekenen. Sommige klanten gaan misschien akkoord met een onmiddellijke betaling in ruil voor een korting.

Lonen of leveranciers? Veel bedrijven zouden eerst de lonen betalen, maar misschien moet u even voorrang geven aan enkele vitale leveranciers.

Vraag om uitstel. Veel leveranciers zullen u uitstel van betaling gunnen als ze weten dat het probleem tijdelijk is en dat u eerlijk bent. Niets zeggen, verergert de situatie alleen maar.

Verkoop voorraden. Kunt u wat snelle cash genereren door voorraden te verkopen via een promotie?

Bespaar! Op welke uitgaven kunt u besparen zonder uw business te schaden? Pas op met afdankingen. Die kosten veel op de korte termijn. Probeer liever het aantal werkuren te verminderen.

Zoek alternatieve financiering. Als u de bank gaat vragen om een bijkomend krediet, neem dan bewijzen mee. Uw kansen verhogen als u de facturen toont die betaald moeten worden.

Bron: managementtoday.co.uk

Loop niet meteen naar de bank. Ga niet naar de bank om te zeggen dat er een probleem is en dat u geld nodig hebt. Toon dat u de situatie onder controle hebt. De bank zal eerst vragen welke andere maatregelen u al hebt genomen. Ga op jacht. Bekijk wie u geld schuldig is en oefen druk uit. Zeg dat u verwijlinteresten zult aanrekenen. Sommige klanten gaan misschien akkoord met een onmiddellijke betaling in ruil voor een korting. Lonen of leveranciers? Veel bedrijven zouden eerst de lonen betalen, maar misschien moet u even voorrang geven aan enkele vitale leveranciers. Vraag om uitstel. Veel leveranciers zullen u uitstel van betaling gunnen als ze weten dat het probleem tijdelijk is en dat u eerlijk bent. Niets zeggen, verergert de situatie alleen maar. Verkoop voorraden. Kunt u wat snelle cash genereren door voorraden te verkopen via een promotie? Bespaar! Op welke uitgaven kunt u besparen zonder uw business te schaden? Pas op met afdankingen. Die kosten veel op de korte termijn. Probeer liever het aantal werkuren te verminderen. Zoek alternatieve financiering. Als u de bank gaat vragen om een bijkomend krediet, neem dan bewijzen mee. Uw kansen verhogen als u de facturen toont die betaald moeten worden. Bron: managementtoday.co.uk