1 Wacht niet tot iemand u opmerkt. Aarzel niet om in discussie te gaan met uw directe chef, bijvoorbeeld op het moment dat u voorstelt de lopende dossiers even te bespreken. U kunt dan meteen ook aangeven hoe u uw ontwikkeling ziet in het bedrijf. Uw baas ziet immers wel wat u doet, maar dat is iets anders dan uw potentieel inschatten.

2 Richt u op prestigeprojecten. Wanneer er een nieuw, belangrijk project wordt gelanceerd, laat dan meteen weten dat u graag wilt meewerken. Door zo'n project scherpt u uw vaardigheden aan en leert u de huidige of toekomstige leiders van het bedrijf beter kennen.

3 Stel nieuwe ideeën voor. Verras uw chef met rapportjes, waarin u bijvoorbeeld een antwoord formuleert op problemen die zich in uw afdeling voordoen.

4 Respecteer de hiërarchie. Als u een andere mening heeft dan uw chef, probeer dan niet te veel om uw opinie door te drukken, maar help uw baas door hem te voeden met relevante opmerkingen. Zo toont u dat u zich verantwoordelijk opstelt en het belang van het bedrijf boven uw eigen gelijk stelt.

5 Zoek naar medestanders. Praat met collega's uit andere afdelingen. Uw cocon verlaten, levert vaak creatieve ideeën op.

6 Lees inspirerende romans. In boeken moeten de hoofdpersonages vaak tegenstand overwinnen, net zoals in een bedrijf het geval kan zijn.

7. Vergeet niet om plezier te maken. Om iets goed te doen moet u het graag doen. Probeer het percentage onaangename taken die u dagelijks doet onder de 30 procent te houden, zodat u niet ontmoedigd raakt.

1 Wacht niet tot iemand u opmerkt. Aarzel niet om in discussie te gaan met uw directe chef, bijvoorbeeld op het moment dat u voorstelt de lopende dossiers even te bespreken. U kunt dan meteen ook aangeven hoe u uw ontwikkeling ziet in het bedrijf. Uw baas ziet immers wel wat u doet, maar dat is iets anders dan uw potentieel inschatten.2 Richt u op prestigeprojecten. Wanneer er een nieuw, belangrijk project wordt gelanceerd, laat dan meteen weten dat u graag wilt meewerken. Door zo'n project scherpt u uw vaardigheden aan en leert u de huidige of toekomstige leiders van het bedrijf beter kennen.3 Stel nieuwe ideeën voor. Verras uw chef met rapportjes, waarin u bijvoorbeeld een antwoord formuleert op problemen die zich in uw afdeling voordoen.4 Respecteer de hiërarchie. Als u een andere mening heeft dan uw chef, probeer dan niet te veel om uw opinie door te drukken, maar help uw baas door hem te voeden met relevante opmerkingen. Zo toont u dat u zich verantwoordelijk opstelt en het belang van het bedrijf boven uw eigen gelijk stelt.5 Zoek naar medestanders. Praat met collega's uit andere afdelingen. Uw cocon verlaten, levert vaak creatieve ideeën op.6 Lees inspirerende romans. In boeken moeten de hoofdpersonages vaak tegenstand overwinnen, net zoals in een bedrijf het geval kan zijn.7. Vergeet niet om plezier te maken. Om iets goed te doen moet u het graag doen. Probeer het percentage onaangename taken die u dagelijks doet onder de 30 procent te houden, zodat u niet ontmoedigd raakt.