U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"Zeg altijd de waarheid. Zo vermijd je dat je achteraf moet liegen over de ware toedracht. Ik blijf dat advies toepassen, zelfs al is de waarheid niet altijd aangenaam. De waarde van het advies zit trouwens ook in het feit dat je je eigen geloofwaardigheid ondergraaft als je liegt. Werknemers hebben snel door of ze het management kunnen vertrouwen, of niet."

De elektromechanisch ingenieur uit Geraardsbergen werkte in zijn carrière in heel wat landen, vooral in Zuid-Amerika en Azië. Hij paste het advies dan ook geregeld toe. "Bij een herstructurering in Electroandina, toen ons elektriciteitsbedrijf in Noord-Chili, heb ik op een zeer directe manier aan de vakbonden uitgelegd dat de arbeidsvoorwaarden flexibeler moesten worden, zo niet zouden ontslagen onvermijdelijk zijn. Dat is geen aangename boodschap, maar de vakbonden hebben er zeer constructief op gereageerd. Het resultaat was dat de flexibele arbeidsvoorwaarden er kwamen, zonder stakingen. Ontslagen waren niet nodig, integendeel, er kwamen zelfs banen bij."

Behalve dat advies geeft Van Twembeke nog drie andere tips mee aan zijn medewerkers. "Ten eerste: geef alle aandacht aan 'people'-beslissingen. Alles staat of valt met de mensen. Ten tweede is het team sterker dan het individu: prima donna's heeft het bedrijf niet nodig. En ten slotte mag je nooit denken dat het doel bereikt is. We moeten elke dag verbeteren, en leren van concurrenten, leveranciers, stakeholders en uit onze eigen fouten."

Luc Huysmans

Tijdens de Paasvakantie verschijnt de Bizz By Mail-nieuwsbrief alleen op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke werkdag.

"Zeg altijd de waarheid. Zo vermijd je dat je achteraf moet liegen over de ware toedracht. Ik blijf dat advies toepassen, zelfs al is de waarheid niet altijd aangenaam. De waarde van het advies zit trouwens ook in het feit dat je je eigen geloofwaardigheid ondergraaft als je liegt. Werknemers hebben snel door of ze het management kunnen vertrouwen, of niet."De elektromechanisch ingenieur uit Geraardsbergen werkte in zijn carrière in heel wat landen, vooral in Zuid-Amerika en Azië. Hij paste het advies dan ook geregeld toe. "Bij een herstructurering in Electroandina, toen ons elektriciteitsbedrijf in Noord-Chili, heb ik op een zeer directe manier aan de vakbonden uitgelegd dat de arbeidsvoorwaarden flexibeler moesten worden, zo niet zouden ontslagen onvermijdelijk zijn. Dat is geen aangename boodschap, maar de vakbonden hebben er zeer constructief op gereageerd. Het resultaat was dat de flexibele arbeidsvoorwaarden er kwamen, zonder stakingen. Ontslagen waren niet nodig, integendeel, er kwamen zelfs banen bij."Behalve dat advies geeft Van Twembeke nog drie andere tips mee aan zijn medewerkers. "Ten eerste: geef alle aandacht aan 'people'-beslissingen. Alles staat of valt met de mensen. Ten tweede is het team sterker dan het individu: prima donna's heeft het bedrijf niet nodig. En ten slotte mag je nooit denken dat het doel bereikt is. We moeten elke dag verbeteren, en leren van concurrenten, leveranciers, stakeholders en uit onze eigen fouten." Luc HuysmansTijdens de Paasvakantie verschijnt de Bizz By Mail-nieuwsbrief alleen op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke werkdag.