U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1. Hij zit met een bottleneck en hij geniet ervan. Managers die zichzelf als martelaar zien herken je aan hun onmogelijk grote aantal verplichtingen, ellenlange todolijstjes en agenda's die erom vragen problemen te creëren. "Allemaal met het doel om de warme, troostende gloed van de onmisbaarheid te creëren", schrijft McKeown.

2. Zelfbeklag als staat van zijn. Een martelaar is op het werk voortdurend aan het klagen. De problemen van het bedrijf komen weer eens op zijn nek terecht omdat hij het talent heeft om ze op te lossen. Op vergaderingen maakt hij zich kenbaar met duidelijk nee-geknik bij het zoveelste probleem dat hij wel weer zal moeten oplossen.

3. Hij straalt hulpeloosheid uit. De martelaar vindt dat de wereld over het algemeen een grote rotzooi is, waarin het gewoon niet mogelijk is om iets definitief op te lossen. Bovendien gaan ze ervan uit dat iedereen denkt als hij.

Benny Debruyne

1. Hij zit met een bottleneck en hij geniet ervan. Managers die zichzelf als martelaar zien herken je aan hun onmogelijk grote aantal verplichtingen, ellenlange todolijstjes en agenda's die erom vragen problemen te creëren. "Allemaal met het doel om de warme, troostende gloed van de onmisbaarheid te creëren", schrijft McKeown.2. Zelfbeklag als staat van zijn. Een martelaar is op het werk voortdurend aan het klagen. De problemen van het bedrijf komen weer eens op zijn nek terecht omdat hij het talent heeft om ze op te lossen. Op vergaderingen maakt hij zich kenbaar met duidelijk nee-geknik bij het zoveelste probleem dat hij wel weer zal moeten oplossen.3. Hij straalt hulpeloosheid uit. De martelaar vindt dat de wereld over het algemeen een grote rotzooi is, waarin het gewoon niet mogelijk is om iets definitief op te lossen. Bovendien gaan ze ervan uit dat iedereen denkt als hij.Benny Debruyne