U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

De termen 'incubator', 'accelerator' en 'co-workingruimte' worden vaak door elkaar gebruikt. Co-workingruimtes zijn ruimtes waar mensen samenkomen om te werken. "Eigenlijk is een koffieshop met wifi ook een co-workingruimte", zegt Bert Van Wassenhove van de incubator ThinkWith People. "Maar zelfs als verschillende bedrijven een gebouw delen, noem ik dat geen incubator. Er kunnen tussen die bedrijven wel kruisbestuivingen zijn, maar als ze niet worden gestimuleerd, blijft het effect toch heel beperkt."

Een incubator bevindt zich tussen een co-workingruimte en een accelerator in: het is een fysieke ruimte waar een bescheiden inhoudelijk programma wordt aangeboden, gericht op starters die hun idee beginnen te ontwikkelen. De Hoorn in Leuven, C-Mine in Genk, iMinds Start-up Garage in Gent en Innotek in Geel en Mol zijn voorbeelden van zulke incubatoren.

"Een accelerator is vooral een inhoudelijk programma om een start-up te begeleiden", zegt Sven De Cleyn van iMinds. "Er zijn acceleratoren die een fysiek kantoor hebben, maar dat hoeft niet. Acceleratorprogramma's duren doorgaans maar drie tot zes maanden, terwijl incubatorprogramma's iets langer lopen."

Benny Debruyne

De termen 'incubator', 'accelerator' en 'co-workingruimte' worden vaak door elkaar gebruikt. Co-workingruimtes zijn ruimtes waar mensen samenkomen om te werken. "Eigenlijk is een koffieshop met wifi ook een co-workingruimte", zegt Bert Van Wassenhove van de incubator ThinkWith People. "Maar zelfs als verschillende bedrijven een gebouw delen, noem ik dat geen incubator. Er kunnen tussen die bedrijven wel kruisbestuivingen zijn, maar als ze niet worden gestimuleerd, blijft het effect toch heel beperkt." Een incubator bevindt zich tussen een co-workingruimte en een accelerator in: het is een fysieke ruimte waar een bescheiden inhoudelijk programma wordt aangeboden, gericht op starters die hun idee beginnen te ontwikkelen. De Hoorn in Leuven, C-Mine in Genk, iMinds Start-up Garage in Gent en Innotek in Geel en Mol zijn voorbeelden van zulke incubatoren."Een accelerator is vooral een inhoudelijk programma om een start-up te begeleiden", zegt Sven De Cleyn van iMinds. "Er zijn acceleratoren die een fysiek kantoor hebben, maar dat hoeft niet. Acceleratorprogramma's duren doorgaans maar drie tot zes maanden, terwijl incubatorprogramma's iets langer lopen."Benny Debruyne